Credits: NTRCredits: NTR

Zusjes: seizoen 1

door • 24/12/2013 • RecensiesReacties (0)1092

Cast Charlie Chan Dagelet, Chloé Leenheer, Loek Peters, Terence Schreurs, Ricky Koole en Anneke Grönloh
Genre Drama
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 9
Zender Zapp  (Nederland 1)
Awards Geen

Plot De zusjes Mitzi (Charlie Chan Dagelet) en Eefje (Chloé Leenheer) zijn allebei geslaagd voor hun eindexamen en gaan samen op kamers in Amsterdam. Mitzi krijgt de taak om een beetje op haar jongere zusje te letten maar dit blijkt nog niet zo makkelijk. De wispelturige en kinderachtige Eefje is heel anders dan haar rustige en verstandige zus. De zussen proberen samen hun draai te vinden in Amsterdam, maar ondertussen is het in het ouderlijk huis ook niet allemaal koek en ei.

Memorable quote Rob (nadat Sonja op het werk haar lange jas uitdoet en haar sexy ondergoed laat zien): “Jezus Sonja, je gaat toch niet in je ondergoed in de winkel staan.”

Opvallend Terence Schreurs, die de rol van moeder Winnie vertolkt, is in werkelijkheid nog maar 37 jaar. De rol van de oudste dochter Mitzi (18) wordt gespeeld door de 27-jarige Charlie Chan Dagelet, die onlangs zelfs moeder is geworden. Door de overtuigende acteerprestaties doet hun werkelijke leeftijd echter niet af aan de geloofwaardigheid.

Hoe zit het in elkaar? Een bijzonder en terugkerend element in de serie is dat Mitzi overal filmpjes van maakt met haar smartphone. Ze heeft de neiging om alles in haar leven vast te leggen. Zo staat ze stil bij belangrijke, maar ook minder belangrijke gebeurtenissen in haar leven. Ook de kijker ziet steeds shots van Mitzi’s filmpjes.

Waarom wel? Even lijkt het erop dat de serie gaat inkakken omdat er een tijdje niet zoveel gebeurt, maar dan neemt het plot toch een aantal verrassende wendingen. Eefje blijkt psychische problemen te hebben en gaat terug naar het ouderlijk huis. Mitzi krijgt ondertussen de kans om haar eigen identiteit te vinden in Amsterdam en Rob twijfelt of hij wel verder wil met zijn nieuwe vriendin. Het hele gezin gaat in therapie en tot de laatste aflevering blijft het spannend. Welke keuzes gaan de personages maken?

Waarom niet? We schreven het al in de pilotrecensie; de rebelse Eefje is soms wel héél erg kinderachtig. We snappen dat dit hoort bij haar personage en haar ontwikkelingen, maar dat stemmetje van haar is behoorlijk irritant. Jammer genoeg blijft dit de hele serie aanwezig.

Blijven kijken? Zusjes is een negendelige serie en er is helaas dus geen vervolg. Als je nog niet alle afleveringen hebt gezien, kunnen we je zeker aanraden om ze nog te gaan kijken. De serie is tot de laatste aflevering verrassend!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.