Credits: NTRCredits: NTR

Zusjes: pilot

door • 27/10/2013 • RecensiesReacties (0)448

Cast Charlie Chan Dagelet, Chloé Leenheer, Terence Schreurs, Loek Peters, Anneke Grönloh en Ricky Koole
Genre Drama
Speelduur 22 minuten
Première 27 oktober 2013
Zender Zapp (Nederland 1)

Plot De zusjes Mitzi (Charlie Chan Dagelet) en Eefje (Chloé Leenheer) doen allebei eindexamen en gaan om praktische redenen samen op kamers, al was dat niet helemaal de bedoeling van Mitzi. De bedachtzame oudste zus heeft namelijk zin in haar nieuwe studie, maar haar rebelse jonge zusje Eefje verheugt zich vooral op een leven zonder de bemoeizucht van haar ouders.

Opvallend Zusjes doet door de stijl en onderwerpen een beetje aan Dunya & Desie denken. Dat is helemaal niet gek, want regisseur Dana Nechushtan is voor de uitvoering van allebei de series verantwoordelijk.

Waarom wel? Wat fijn, Nederland heeft met Zusjes eindelijk weer een echte familieserie. Want vergis je niet, dit is een familieserie en absoluut geen jeugdserie, er zit namelijk voor iedereen wel wat in. De pilot is nog redelijk luchtig, maar de toon is gezet. Dit is een dramaserie waar we ook om kunnen lachen. De personages en hun verhalen zijn herkenbaar, en gelukkig zijn de acteurs ook nog eens perfect gecast. Vooral Charlie Chan Dagelet maakt een sterke indruk. Loek Peters, die haar vader speelt, zei zelfs nee tegen een andere rol omdat hij deze per se wilde spelen, en daar zijn wij blij mee.

Waarom niet? We weten wel dat het de bedoeling is, maar het personage van Eefje is toch wel heel kinderachtig. Ja, ze is zo mooi de tegenpool van haar grote, serieuze zus Mitzi. Toch irriteren wij ons er een beetje aan. Een telefoon uit het raam gooien is meer iets voor iemand van zeven dan van zeventien. Kinderlijk en kinderachtig zijn twee verschillende dingen, dus daar slaan de makers toch even de plank mis.

Blijven kijken? Zeker! Lekker zondagavond met de hele familie op de bank. Wij hebben al meer gezien, en kunnen dus verklappen dat er nog veel moois aankomt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.