Credits: ABCCredits: ABC

Zes nieuwe dramaseries voor ABC

door • 07/05/2015 • NieuwsReacties (0)748

In het nieuwe seizoen zullen er weer een hoop dramaseries bij ABC te zien zijn. Het netwerk bestelt zes nieuwe series, waaronder The Catch van populaire bedenker/producer Shonda Rhimes.

The Catch (zie foto) wordt alweer de vierde dramaserie van Shonda Rhimes. De nieuwe serie voegt zich bij hitseries Grey’s Anatomy, Scandal en How to get Away with Murder. De soapy thriller draait om Alice, een forensisch accountant (Mireille Enos), wiens werk het is om fraudeurs te vinden. Ze heeft het allemaal prima voor elkaar, totdat ze door haar eigen verloofde verraden wordt. Naast Enos zijn ook Damon Dayoub, Rose Rollins en Bethany Joy Lenz te zien.

ABC ziet ook wel wat in de thriller The Family, waarin de zoon van een politicus (Joan Allen) weer opduikt terwijl iedereen al ruim tien jaar dacht dat hij dood was. De grote vraag is natuurlijk of de mysterieuze man wel is wie hij zegt dat hij is. Acteurs Zach Gilford, Andrew McCarthy en Liam James hebben rollen in de nieuwe thriller.

Verder is er plaats voor Of Kings and Prophets, een verhaal over geloof, ambitie en verraad. De Britse acteurs Ray Winstone speelt een vermoeide koning. De cast wordt aangevuld door Simone Kessell, Oliver Rix, Maisie Richardson-Sellers, Mohammad Bakri en James Floyd.

Dat anthologische series populair zijn, blijkt wel weer. ABC bestelt ook een eerste seizoen van Wicked City, dat in de pilotfase L.A. Crime heette. De serie behandelt steeds een nieuwe zaak in Los Angeles en begint met een moordzaak uit 1982 waarin de wereld van rock and roll en drugs op de bekende Sunset Strip centraal staat. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Erika Christensen, Taissa Farmiga, Darrell Britt-Gibson, Adam Rothenberg, Holley Fain, Anne Winters en Ed Westwick.

Ook Quantico draait om misdaad. In het FBI-drama met Aunjanue Ellis, Dougray Scott, Tate Ellington en Priyanka Chopra zien we hoe nieuwe FBI-agenten getraind worden op de basis in Quantico (Virginia). Eén van hen wordt echter de verdachte van de grootste terroristische aanval sinds 9/11.

Als laatste is er nog Oil van Josh Pate en Rodes Fishburne dat zich afspeelt in North Dakota, waar de grootste olieontdekking in de geschiedenis van Amerika wordt gedaan. De serie volgt een jong koppel dat naar North Dakota verhuist, in de hoop daar een beter leven en een fortuin te vinden. Al snel komen ze tegenover een grote oliemagnaat te staan. Chace Crawford speelt de ene helft van het koppelen. Andere rollen zijn er voor Delroy Lindo, Amber Valleta en Scott Michael Foster.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.