Credits: Byron Cohen / FXCredits: Byron Cohen / FX

You’re the Worst: pilot

door • 09/08/2014 • RecensiesReacties (0)445

Cast Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges en Kether Donohue
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Première 17 juli 2014
Zender FX (Amerika)

Plot De onbezonnen, egoïstische schrijver Jimmy (Chris Geere) denkt dat alle relaties gedoemd zijn te mislukken. De cynische en koppige Gretchen (Aya Cash) weet zeker dat relaties niets voor haar zijn. Wanneer de twee elkaar ontmoeten op de bruiloft van een gezamenlijke vriendin, is het bijna logisch dat ze samen in bed belanden. Ondanks hun narcistische karakters en hun cynische kijk op het leven, lijken Jimmy en Gretchen elkaar al snel leuker te vinden dan eigenlijk de bedoeling was.

Opvallend De serie werd al in juli 2013 aangekondigd, maar FX had nog wel wat overtuiging nodig voordat You’re the Worst werd besteld. FX is een zender die niet vies is van een beetje ‘volwassen’ programma’s, maar over You’re the Worst was FX niet meteen enthousiast. Pas maanden later werd de knoop doorgehakt om ‘het maar gewoon te proberen’ en werden er meteen negen afleveringen besteld.

Waarom wel? You’re the Worst begint vrijwel meteen schaamteloos en weinig verhullend, bijna volledig gericht op een seksuele relatie tussen twee mensen. Iets wat we niet gewend zijn van Amerikaanse series, maar vanaf het begin worden we geprikkeld om verder te kijken. De personages zijn een beetje raar, tegen het manisch-depressieve aan, en eigenlijk helemaal niet aardig, maar voor de kijker zijn ze wel verrassend en toch likeable. Dat is heel knap gedaan door de schrijver van You’re the Worst. Het zijn echte mensen die we willen leren kennen. Jimmy en Gretchen zijn perfect gecast, de humor ligt er niet te dik bovenop en is verfrissend. De pilot gaat nog een beetje alle kanten op, maar er wordt ook nog veel open gelaten waardoor You’re the Worst interessant is en doet smaken naar meer.

Waarom niet? Juist de schaamteloosheid en de karakters kunnen misschien afschrikken. You’re the Worst is niet een typische Amerikaanse komedie, maar kleurt af en toe flink buiten de lijntjes, wat we niet zo gewend zijn van dit soort series. De pilot is gericht op seks en er wordt dan ook weinig verborgen gehouden.

Blijven kijken? You’re the worst is een beetje raar, maar zeker wel vernieuwend en leuk. Het is iets dat we nog niet echt kennen, maar wel graag willen zien. Het zit allemaal soms net wat op het randje, maar dat maakt het wel het kijken, of in ieder geval het proberen, waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.