Credits: TV LandCredits: TV Land

Younger: seizoen 1

door • 11/06/2015 • RecensiesReacties (0)2186

Cast Sutton Foster, Hilary Duff, Debi Mazar, Miriam Shor en Nico Tortorella
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender TV Land (Amerika)

Plot De 40-jarige Liza (Sutton Foster) is een net gescheiden moeder die op zoek is naar een baan. Omdat ze al vijftien jaar niet meer gewerkt heeft en ook nog eens als te oud gezien wordt, kan ze onmogelijk iets vinden. Als ze op een avond door de veel jongere Josh (Nico Tortorella) voor een twintiger aangezien wordt, besluit ze met de hulp van haar beste vriendin Maggie (Debi Mazar) voortaan door het leven te gaan als 26-jarige. Met haar nieuwe leeftijd lukt het haar wel om een baan te vinden als assistent van de bitchy Diana (Miriam Shor) bij een uitgeverij in New York City. Daar ontmoet ze Kelsey (Hilary Duff), die haar zonder dat zelf te te weten introduceert met alles wat twintigers doen.

Memorabele quote: Maggie: “They believe The Real Housewives are real, they think that coconut water is going to shrink their ass, they’ll believe you’re 26.”

Opvallend Sutton Foster speelt in Younger de veertiger Liza die zich voordoet als twintiger. Die eerste leeftijd klopt ook wel, want vlak voor de serie in première ging blies de actrice veertig kaarsjes uit. Debi Mazar, die Liza’s beste vriendin en leeftijdsgenoot speelt, is in het echt juist tien jaar ouder.

Hoe zit het in elkaar? Younger is precies een lekkere mix van een workplace comedy en een sitcom. Ja, een groot gedeelte speelt zich af in de uitgeverij waar Liza en haar collega/vriendin Kelsey en bitchy baas Diana werken, maar ook het café onder Liza’s appartement (a la How I Met Your Mother) is een veel geziene locatie. Door deze twee verschillende plekken worden ook de privé en professionele levens van alle personages met elkaar afgewisseld en verbonden.

Waarom wel? Ze was de grootste reden om naar de pilot te kijken en is dat na een heel seizoen ook nog steeds; Sutton Foster. De Broadway-ster is ook hilarisch op het kleine scherm en zet een heerlijk herkenbaar personage neer. Het is daarom makkelijk om Liza leuk te gaan vinden en om te hopen dat ze niet al te ver verstrikt raakt in haar web van leugens. Foster speelt haar ontzettend geloofwaardig, vooral in de scènes waarin ze als twintiger net iets meeleeft met veertigers over bijvoorbeeld hun opgedroogde seksleven of het niet kunnen vinden van een leuke, ongetrouwde man. Daar bovenop komen de nieuwe ervaringen die ze opdoet, en die zijn altijd lachwekkend; van een trefbal-competitie als nieuwe workout tot het verkopen van haar (gedragen!) ondergoed om wat extra geld te verdienen. Ze doet dit alles natuurlijk onder begeleiding van Kelsey, Lauren en Josh, die haar zonder dat ze het zelf weten alles leren over wat twintigers wel en niet doen. Alle drie de personages zijn even vermakelijk, zonder eigenlijk ooit vervelend te worden. Dat is nou net heel knap aan Younger. Hoewel personages vaak gekke dingen doen, en soms dom (Kelsey’s affaire) of naar (elke derde zin uit Diana’s mond) zijn, krijgen we nooit een hekel aan ze. Uiteindelijk gaat Younger toch ook echt over vriendschappen en over hoe verschillende vrouwen van verschillende leeftijden het proberen te maken.

Waarom niet? Het gaat Liza allemaal wel heel makkelijk af als frauduleuze twintiger. Er valt niks over haar echte leven te vinden op Google, Josh heeft totaal niet door dat hij eigenlijk het lichaam van een veertiger in zijn bed heeft en ook baas Diana vermoedt helemaal niets. Ja, natuurlijk zijn er af en toe momenten waarin Liza zich bijna verspreekt, zoals wat haar Chinese dier is aan de hand van haar geboortejaar. Maar ze weet zich altijd gauw overal uit te kletsen en dan gaat het gesprek gewoon weer door en blijft iedereen onwetend achter. Wat ons betreft had het hoofdpersonage het dus wel iets moeilijker mogen krijgen, al is het maar omdat we zeker weten dat het weer mooie momenten gaat opleveren.

Blijven kijken? Zeker! Een echte cliffhanger heeft Younger niet eens nodig, wij zijn toch al lang verslaafd aan deze heerlijk luchtige, maar toch scherpe komedie. Volgend seizoen schakelen wij weer in voor Liza’s avonturen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.