Credits: TV LandCredits: TV Land

Younger: pilot

door • 31/03/2015 • RecensiesReacties (0)833

Cast Sutton Foster, Hilary Duff, Debi Mazar, Miriam Shor en Nico Tortorella
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Première 31 maart 2015
Zender TV Land (Amerika)

Plot De 40-jarige Liza (Sutton Foster) is een net gescheiden moeder die op zoek is naar een baan. Omdat ze al vijftien jaar niet meer gewerkt heeft en ook nog eens als te oud gezien wordt, kan ze onmogelijk iets vinden. Als ze op een avond door de veel jongere Josh (Nico Tortorella) voor een twintiger aangezien wordt, besluit ze met de hulp van haar beste vriendin Maggie (Debi Mazar) voortaan door het leven te gaan als 26-jarige. Met haar nieuwe leeftijd lukt het haar wel om een baan te vinden als assistent van de bitchy Diana (Miriam Shor) bij een uitgeverij in New York City.

Opvallend Younger is gebaseerd op het gelijknamige boek van Pamela Redmond Satran dat in 2005 verscheen. In het boek heet het hoofdpersonage Alice en niet Liza, ook is het allemaal nog net iets sprookjesachtiger. Alice krijgt haar metamorfose tot twintiger namelijk op Oudejaarsavond en zoent precies om middernacht met de voor haar veel te jonge man.

Waarom wel? Sinds Bunheads zijn wij helemaal weg van Sutton Foster, die voorheen vooral bekend was als theater-actrice in grote toneelstukken op Broadway. Foster is net als in Bunheads weer ontzettend grappig en daarnaast ook nog eens charmant en scherp. Ze had niet beter gecast kunnen zijn, want de actrice is ook echt 40 jaar en kan makkelijk door voor een stuk jonger, zonder dat het te gemaakt wordt. Ook de bijrollen zijn vermakelijk, van de bitchy baas Diana tot de positief ingestelde collega Kelsey, die gespeeld wordt door Hilary Duff. Dat iedereen zo goed uit de verf komt is ook zeker aan het materiaal te danken. De humor in de pilot van Younger is lekker gevat. Zo worden er grappen gemaakt over de verschillende generaties; Liza’s stay at home mom’s en Kelsey’s twentysomething meisjes. Als Liza zich voorbereid op het twintiger zijn, beantwoordt ze oefenvragen als “Who inspires you?” (Katniss Everdeen) en als ze later met Kelsey naar de gym gaat, komt ze er tot haar grote verbazing achter dat twintigers zich down there waxen. Younger is een komedie voor en over vrouwen van verschillende leeftijden die ook echt grappig is, zonder flauw te zijn.

Waarom niet? Oké, 40 en doen alsof je 26 bent, erg geloofwaardig is het niet. Natuurlijk kan Sutton Foster makkelijk voor een stuk jonger door, maar 26 is toch wel behoorlijk ver gezocht. Het enige dat ze hoeft te doen is zichzelf een nieuw kapsel en een nieuwe garderobe laten aanmeten en een nep rijbewijs te laten maken en voila; Liza is een twentysomething. Ja, toch een beetje vreemd. Alhoewel, haar beste vriendin Maggie heeft een goed punt: “They believe ‘The Real Housewives’ are real, they think that coconut water is going to shrink their ass, they’ll believe you’re 26.”

Blijven kijken? Zeker! Younger is een lekker luchtige komedie en Sutton Foster is net als in Bunheads weer briljant. Wij verwachten nog heel wat gevatte grappen van Liza en nog meer hilarische situaties waarin ze terecht kan komen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.