Credits: LifetimeCredits: Lifetime

Witches of East End: seizoen 1

door • 19/04/2014 • RecensiesReacties (0)324

Cast Julia Ormond, Jenna Dewan-Tatum, Rachel Boston, Eric Winter, Daniel DiTomasso en Mädchen Amick
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 10 afleveringen
Zender Lifetime (Amerika)
Awards Geen

Plot Heks Joanna Beauchamp (Julia Orman) heeft haar volwassen dochters Freya (Jenna Dewan-Tatum) en Ingrid (Rachel Boston) nog niet verteld dat ze onderdeel uitmaken van een volgende generatie heksen. Hun levens zijn op het eerste gezicht dan ook vrij normaal en rustig in het kleine stadje North Hampton. Wanneer één van de dochters zich echter verloofd met een jonge, rijke man zet dit een serie gebeurtenissen in gang die de moeder dwingt haar kinderen de waarheid te vertellen.

Memorable quote Joanna Beauchamp: “Time did not mean anything to those who had too much of it, but it was even more precious once it was limited.”

Opvallend De wereld waar Joanna Beauchamp en haar zus Wendy vandaan komen heet Asgard. Komt dit je nogal bekend voor? Dat kan kloppen, want zo heet ook de planeet waar Thor vandaan komt in de Marvel films. Er lijkt geen verband te zijn tussen de twee, maar het is wel een typische keuze geweest van de schrijvers van Witches of East End om voor dezelfde naam te kiezen.

Hoe zit het in elkaar? Sinds jaar en dag zijn de vrouwen binnen de Beauchamp familie vervloekt, echter allemaal op een andere wijze. De vloek die Joanna moet dragen is dat ze steeds moet toekijken hoe haar dochters, Freya en Ingrid, op jonge leeftijd overlijden om vervolgens meteen weer geboren te worden. Iedere keer probeert Joanna hen op een andere wijze groot te brengen, maar dit heeft het lot van de twee vooralsnog niet kunnen veranderen. Joanna’s zus Wendy moet leven met de vloek dat ze gelijkenissen met een kat vertoont, ze heeft namelijk negen levens. Mocht het laatste ten einde komen, dan betekent dit ook de daadwerkelijke dood van Wendy.

Waarom wel? Wanneer je in een zwart gat bent gevallen nadat Charmed van de buis verdween, is Witches of East End een goed alternatief om de leegte te vullen. De serie is daarbij ook zeer mooi gemaakt en daardoor vooral visueel gezien absoluut de moeite waard. Dit kwam in de pilot al goed naar voren en de makers wisten dit gedurende het gehele seizoen goed vol te houden.

Waarom niet? Waar Witches of East End op visueel gebied erg goed in elkaar zit, mist het op het vlak van verhaallijn en acteren nogal wat kwaliteit en originaliteit. De castleden moeten grotendeels nog in hun rollen groeien waardoor veel dialogen vaak te statisch gebracht worden. De emotie en diepgang mist nog en daardoor is het moeilijk om je als kijker in de wereld van de serie in te leven.

Blijven kijken? Als je al begonnen bent met het eerste seizoen, dan is het wel de moeite waard zijn om te zien of de serie zich kan ontwikkelen. Mocht je echter nog aan Witches of East End willen beginnen, dan zijn er toch wel betere series om te kijken..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.