Credits: LifetimeCredits: Lifetime

Witches of East End: pilot

door • 08/10/2013 • RecensiesReacties (0)467

Cast Julia Ormond, Jenna Dewan-Tatum, Rachel Boston, Eric Winter, Daniel DiTomasso en Mädchen Amick
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Première 6 oktober 2013
Zender Lifetime (Amerika)

Plot Heks Joanna Beauchamp (Julia Orman) heeft haar volwassen dochters Freya (Jenna Dewan-Tatum) en Ingrid (Rachel Boston) nog niet verteld dat ze onderdeel uitmaken van een volgende generatie heksen. Hun levens zijn op het eerste opzicht dan ook vrij normaal en rustig in het kleine stadje North Hampton. Wanneer één van de dochters zich echter verloofd met een jonge, rijke man zet dit een serie gebeurtenissen in gang die de moeder dwingt haar kinderen de waarheid te vertellen.

Opvallend Na het verdwijnen van Charmed is het vooralsnog geen enkele nieuwe serie over heksen gelukt om echt van de grond te komen. Dit jaar gaan meerdere  tv-zenders een poging wagen om iets rondom het thema op te zetten en Witches of East End is er daar één van. Net als bij Charmed staat ook bij deze serie de familieband centraal en beginnen ze het verhaal met het feit dat de nieuwe generatie nog onbekend is met de krachten die zij bezitten.

Waarom wel? De pilot van Witches of East End geeft in een rap tempo de basis van het verhaal weer en hierbij krijgen wij als kijkers al snel een redelijk beeld van hoe de wereld binnen deze serie in elkaar zit. Hieruit kan vooral worden opgemaakt dat het verhaal veel potentie heeft en absoluut de mogelijkheid heeft om tot iets moois uit te groeien. Behalve deze sterke basis voor het verhaal, is ook visueel gezien de serie erg de moeite waard. Vaak zijn pilots nog wat simpel, maar je kan zien aan de effecten die zijn gebruikt, vooral de scène met de exploderende rozen is prachtig, dat de makers niet van gisteren zijn en voor een hoge kwaliteit gaan.

Waarom niet? De hoeveelheid aan informatie en het tempo waarin die op ons wordt afgevuurd, ligt eigenlijk een beetje te hoog in deze eerste aflevering van Witches of East End. Hoewel het nog best te volgen is, komt het geheel regelmatig erg oppervlakkig over en volgen sommige ontwikkelingen elkaar veel te snel op. We krijgen amper de tijd om de ene gebeurtenis te verwerken, voordat de andere hier alweer dwars doorheen valt. Hierdoor kunnen we ons moeilijk echt in de wereld inleven en het is dan ook te hopen dat de schrijvers zichzelf de komende afleveringen meer de tijd gunnen om personages, verhoudingen en verhaallijnen verder uit te werken.

Blijven kijken? Ja hoor. Visueel gezien zit de serie nu al zeer sterk in elkaar en het zal interessant zijn om te zien hoe Witches of East End zich verder gaat ontwikkelen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.