Credits: HBOCredits: HBO

Winter tv 2014: niet te missen series

door • 27/12/2013 • FeaturesReacties (0)304

Het nieuwe jaar brengt ook weer een hoop nieuwe tv-series, die het vast niet allemaal zullen overleven. Wij doen alvast wat voorwerk en zetten de series waarvan wij deze winter het meest verwachten op een rijtje.

Miniseries worden steeds populairder, ook bij ons, en daarom is onze eerste tip voor het nieuwe jaar The Spoils of Babylon op 8 januari bij IFC. Opmerkelijk is dat de 180 minuten durende miniserie een komedie is met in de hoofdrollen prima filmacteurs: The Shawshank Redemptions Tim Robbins, Bridesmaids‘ Kristen Wiig en The Great Gatsby’s Tobey Maguire. De trailer belooft een hoop absurde humor en wij kunnen wel weer een knappe komedie gebruiken!

Over bekende namen die naar het kleine scherm komen gesproken. HBO brengt vanaf 12 januari niemand minder dan Matthew McConaughey en Woody Harrelson naar televisie in True Detective (zie foto). Het belooft een echte HBO-serie te worden: prachtige plaatjes, sterk acteerwerk en een eigenzinnig verhaal. McConaughey en Harrelson spelen twee detectives die op een seriemoordenaar jagen. Oké, dat klinkt niet bijzonder, maar dat de zoektocht zeventien jaar duurt en de serie daarom steeds heen en weer flitst tussen verschillende tijden is wel veelbelovend. Mocht het toch tegenvallen, wat wij ons echt niet kunnen voorstellen, dan is het tweede seizoen een tweede kans, want dan is er weer een nieuw verhaal en een nieuwe cast.

Met series van HBO zit het bijna altijd wel goed en dus kunnen we Looking, dat een week later in première gaat, niet overslaan. Het dertig minuten durende komische drama wordt nu al de gay-versie van Girls genoemd, want de nieuwe serie draait om een groep bevriende homo’s in San Francisco. Als die vergelijking ook maar een beetje blijkt te kloppen, zijn wij al gelukkig.

Oké 11 maart is eigenlijk geen winter meer, maar we nemen de première van Mind Games toch nog even mee. In de nieuwe ABC-serie kunnen de broers Clark en Ross Edwards de problemen van hun cliënten oplossen door psychologische manipulatie. Het zijn alleen wel twee oplichters met allebei flink wat bagage. Klinkt grappig? Misschien. Het is toch echt een dramaserie, en dar vinden wij wel verfrissend. Oh en de broers worden gespeeld door Treme’s Steve Zahn en Christian Slater, die in elke komedieserie wel een keer voorbij kwam.

Ook nieuw deze winter: The Assets, 2 januari (ABC) Killer Women, 7 januari (ABC) Chicago P.D., 8 januari (NBC) Enlisted, 10 januari (Fox) Helix, 10 januari (Syfy) Bitten, 13 januari (Syfy) Rake, 23 januari (Fox) Black Sails, 25 januari (Starz) Star-Crossed, 17 februari (The CW) Intelligence, 24 februari (CBS) Mixology, 26 februari (ABC) Resurrection, 9 maart (ABC) The 100, 19 maart (The CW) Friends with Better Lives, 31 maart (CBS)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.