Credits: Adam Taylor / NBCCredits: Adam Taylor / NBC

Welcome to the Family: pilot

door • 05/10/2013 • RecensiesReacties (0)319

Cast Chuey Hernandez, Ricardo Chavira, Mike O’Malley, Joseph Haro, Ella Rae Peck, Mary McCormack en Justina Machado
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Premiere 3 oktober 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot De levens van een Amerikaans en een Hispanic gezin raken noodgedwongen met elkaar verweven wanneer de dochter van het enige gezin zwanger raakt van de zoon van het andere. Tieners Junior (Joseph Haro) en Molly (Ella Rae Peck) besluiten ondanks het protest van hun kibbelende ouders met elkaar te gaan trouwen. Vooral de vaders van de twee, Chuey Hernandez (Ricardo Chavira) en Dan Yoder (Mike O’Malley), kunnen elkaar niet uitstaan.

Opvallend Eva Longoria, die we kennen van Desperate Housewives, is één van de uitvoerende producenten van de serie. De actrice heeft zelf ook een Latino achtergrond en produceerde eerder al Devious Maids, waarin net als bij Welcome to the Family die roots een belangrijke rol spelen. Longoria zal bovendien een gastrol gaan vertolken in de serie.

Waarom wel? De acteurs in Welcome to the Family zijn stuk voor stuk uitstekend gecast, met als uitblinkers Mike O’Malley en Ricardo Chavira. Er is duidelijk veel chemie tussen de twee want vooral in de confrontatiescènes zijn ze sterk. Moeilijk is ook om partij te kiezen, omdat ze ons beiden op hun eigen manier voor zich weten te winnen. O’Malley heeft een knuffelbare uitstraling en een goede grappentiming en Chavira is op zijn beurt erg charismatisch als de macho-vader.

Waarom niet? Dit is de zoveelste ongenuanceerde Amerikaanse sitcom. De grappen zijn heel overdreven, flauw en eigenlijk bijna allemaal wel in te koppen. Er is niets gedurfd of vernieuwend aan Welcome to the Family en de opbouw van de pilot is ook heel standaard. Wat ook niet helpt is dat wij ons niet kunnen identificeren met de hoofdpersonages. Zwanger? Dan maar trouwen. Trouwen? Dan maar niet studeren. Logica is ver te zoeken.

Blijven kijken? Nee. De cast is in topvorm, maar zelfs zij kunnen de goedkope grappen niet redden. Amerikanen zullen die flauwe humor misschien nog wel slikken, maar onze krommende tenen draaiden overuren.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.