Credits: Liane Hentscher / FOXCredits: Liane Hentscher / FOX

Wayward Pines: pilot

door • 22/05/2015 • RecensiesReacties (0)1079

Cast Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Reed Diamond, Tim Griffin, Charlie Tahan, Juliette Lewis, Melissa Leo en Terrence Howard
Genre Thriller/ mysterie
Speelduur  minuten
Première 14 mei 2015
Zender Fox (Amerika/Nederland)

Plot Geheim agent Ethan Burke (Matt Dillon) arriveert in Wayward Pines, Idaho, waar hij op missie is om twee vermiste federale agenten te vinden. Elke stap richting de waarheid brengt Ethan echter verder weg van het leven dat hij gewend was. Hij moet de angstaanjagende realiteit onder ogen zien; hij zal Wayward Pines waarschijnlijk nooit levend verlaten.

Opvallend De miniserie Wayward Pines, die zal bestaan uit tien afleveringen, is gebaseerd op het boek Pines, geschreven door Blake Crouch. De pilot is in meer dan 126 verschillende landen tegelijkertijd uitgezonden, wat het één van de grootste day-and-date lanceringen ooit maakt.

Waarom wel? Het mysterie, waar we vanaf seconde één niet meer onderuit kunnen. Ethan ontwaakt na een auto-ongeluk in het bos en strompelt gewond naar het vreemde kleine stadje Wayward Pines, waar hij in elkaar zakt. In het ziekenhuis waar hij terecht komt, wordt hij verpleegd door de meest creepy zuster ooit (Melissa Leo), die weigert hem te laten gaan. Nadat hij ontsnapt, ontmoet hij Beverly (Juliette Lewis) in een bar, waardoor hij ook nog eens terecht komt in een wel heel creepy huis. De agent die hij hierover spreekt vindt zijn ijsje belangrijker dan wat Ethan te vertellen heeft, telefoongesprekken voeren is zo goed als onmogelijk (wie hangt er aan de andere kant van de lijn!?) en het verlaten van Wayward Pines lijkt ook geen optie. In de pilot krijgen we allerlei puzzelstukjes toegeworpen, waar we de komende afleveringen mee aan de slag kunnen gaan.

Waarom niet? Alles in de pilot volgt elkaar wel heel erg snel op. We hebben kennisgemaakt met een heleboel verschillende personages en de mysteries blijven zich maar verveelvoudigen. Ergens hebben we het gevoel dat de meeste vragen al opgeworpen zijn en dat we alleen nog maar hoeven te wachten op antwoorden. Eén ding is duidelijk, je moet of deze serie in z’n geheel kijken of helemaal niet.

Blijven kijken? Yes! Net als Ethan, krijgen we steeds meer vragen in plaats van antwoorden. De tien afleveringen waaruit de serie zal bestaan, gaan wij dus zeker kijken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.