Credits: Jaap Vrenegoor / VARACredits: Jaap Vrenegoor / VARA

Volgens Robert: pilot

door • 25/02/2013 • RecensiesReacties (0)535

Cast Peter Blok, Jacqueline Blom, Tjitske Reidinga en Hannah Hoekstra
Genre Komedie/drama
Speelduur 25 minuten
Première 24 februari 2013
Zender Nederland 2 (VARA)

Plot In Volgens Robert staat huisarts Robert centraal. Na 25 jaar huwelijk, 22 jaar vaderschap en 20 jaar huisartsenpraktijk belandt hij in een midlifecrisis. Na een reeks woedeaanvallen vindt zijn vrouw dat hij een tijdje op zichzelf moet gaan wonen en in therapie moet gaan. Ondertussen begint Robert echter een affaire met zijn twintig jaar jongere buurvrouw.

Opvallend Volgens Robert zou eerst door het leven gaan als Dokter Robert, maar dat zou verwarring opleveren vanwege Dokter Deen. Ook titels als Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld en Fink! maakten kans, maar werden het dus niet. De naamsverandering mag dan tijdig zijn doorgevoerd, de late doorvoering van het nieuwe tijdslot bracht veel verwarring. Door de commerciële successerie Divorce zagen de publieke koppen zich genoodzaakt Robert al eerder te introduceren in je woonkamer. Jacqueline Blom liet zich daardoor 40 minuten eerder slaan dan gepland. We kunnen dokter Fink, zoals de chronisch ziek, zwak en misselijke cliënten hem noemen, elke zondag om 20.50 uur bewonderen in plaats van om 21.30 uur. Daardoor kan Robert zelf ook Divorce kijken, maar is hij wél (deels) gelijktijdig met Bellicher op de beeldbuis te zien.

Waarom wel? Intelligente humor, mooie beelden en interessante tijdsprongen maken deze eerste Volgens Robert een plezier om naar te kijken. Wij zijn enthousiast. Robert mag het dan even niet meer zien zitten, volgens ons levert dat mooie momenten op. Daarnaast is het ook wel eens leuk om Tjitske Reidinga de, vrouwelijke en pratende, dokter Rossi uit te zien hangen. Daar moest ze in haar voorgaande rol als Claire van Kampen in Gooische Vrouwen niks meer van hebben.

Waarom niet? Omdat je ook Divorce kijkt en je hoornvlies daardoor de laatste tijd al genoeg mannen in hun midlifecrisis opvangt of omdat je het einde van Bellicher gewoon live wil meekrijgen zonder twee televisies aan te schaffen.

Blijven kijken? Ja, het belooft een prima afsluiting te worden van je standaard serie-weekend.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.