Credits: Warner Bros. Home EntertainmentCredits: Warner Bros. Home Entertainment

Veronica Mars: film

door • 29/05/2014 • RecensiesReacties (0)537

Cast Kristen Bell, Jason Dohring, Krysten Ritter, Ryan Hansen, Francis Capra, Percy Daggs III, Chris Lowell, Tina Majorino en Enrico Colantoni
Genre Drama/misdaad
Speelduur 107 minuten
Distributeur Warner Bros. Home Entertainment
Awards Geen

Plot Veronica Mars (Kristen Bell) woont samen met Piz (Chris Lowell) in New York, maar keert terug naar haar geboortestad Neptune, wanneer haar oude liefde Logan Echolls (Jason Dohring) verwikkeld raakt in een mysterieuze moordzaak. Daar gaat Veronica op onderzoek uit.

Memorabele quote 
Veronica: “I want to ask you about the night Susan Knight died.”
Dick: “Of course you do, it’s a party!”

Opvallend Dat Marshmallows de trouwste televisiefans ooit zijn, werd in 2013 wel bewezen. Rob Thomas, het brein achter Veronica Mars, besloot een Kickstarter campagne te starten om geld op te halen voor de film. Het doel: $2 miljoen in 30 dagen. Het ging ietsje sneller dan verwacht, na tien uur was het geld al binnen en wisten de fans het zeker, de film komt er. Ook het maken ging snel, want een jaar later was de film al af.

Hoe zit het in elkaar? Zeven jaar na de televisieserie Veronica Mars is de gelijknamige detective terug. Ze is inmiddels geen tiener meer, maar veel veranderd is ze ook niet. In de 107 minuten durende film komen we er achter hoe het tegenwoordig gaat met Veronica, en misschien wel het belangrijkste: met wie ze geëindigd is. Ondertussen moet er natuurlijk wel een grote zaak opgelost worden.

Waarom wel? Omdat we hier dus echt zeven jaar op hebben gewacht, en nee, dan overdrijven we absoluut niet. Wat is het fijn om onze favoriete detective terug te zien, en dan ook nog eens op het grote scherm! Elke minuut van de film is ontzettend vermakelijk. Kristen Bell is nog altijd even stoer en sarcastisch als Veronica Mars en in de openingsscène is er meteen genoeg te lachen. Ook is het heerlijk om alle andere oude personages terug te zien, van beste vriend Wallace tot ex Logan, en dan ook nog eens de terugkeer van Max Greenfield als agent Leo. De film geeft de fans precies waar ze op hoopten: de vertrouwde Veronica Mars-elementen (zoals haar oude gadgets en de openingcredits) verwerkt in een tof nieuw verhaal. Door deze reünie lijkt het even alsof ze nooit is weggeweest.

Waarom niet? Wie wil er nou niet naar Veronica Mars kijken? Maar oké, misschien is de film niet zo’n aanrader voor mensen die de serie nooit hebben gevolgd. De terugkerende grapjes gaan dan aan je voorbij, en dat vinden wij toch wel zonde. Verder balen wij misschien een beetje van het open einde. We blijven weer achter met vragen, en willen niet nog eens jaren wachten om hier antwoorden op te krijgen. Het is stiekem dus ook wel positief, want nu staat de deur naar een vervolg natuurlijk op een kier.

Blijven kijken? Maker Rob Thomas roept van alles en vooral dat hij nog altijd niet klaar is met Veronica Mars. Hij zou er stiekem graag een Bond-achtige reeks van maken en meer van onze favoriete detective zien wij ook zeker zitten!

Veronica Mars is vanaf 6 mei 2014 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgegeven door Warner Bros. Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.