Credits: NBCCredits: NBC

Vernieuwen vs verdwijnen: Community

door • 12/05/2013 • FeaturesReacties (0)521

Community was met het oog op het vernieuwen en cancelen misschien wel de meest besproken serie op de redactie. Niet iedereen is dan ook even blij dat NBC toch onverwacht besloot om de komedieserie een vijfde seizoen te geven. Redacteur Marijn was euforisch terwijl redacteur Yves beweerde in hongerstaking te gaan.

Marijn: Vanwaar al dat gehaat jegens ons aller Community?

Yves: Wat is er met Community gebeurd? De afgelopen seizoenen behoorden tot de beste komedie die ik zag, maar dit seizoen waren ze het spoor bijster. Het leek alsof ze zelf ook de weg kwijt waren na het opstappen van Dan Harmon (bedenker van de serie). De balans was weg, veel grappen uit eerdere seizoenen werden herhaald en de personages leken wel karikaturen van zichzelf.

Marijn: Ik snap wel dat je het minder vindt dan de vorige seizoenen en ik ben het met je eens dat het vertrek van Harmon de serie niet beter heeft gemaakt. Toch vind ik dat je er te negatief over bent. Misschien is het mijn blinde liefde voor de serie, maar ik heb nog steeds elke aflevering helemaal dubbel gelegen. Al neem ik het ze wel kwalijk dat ze niet Nick Kroll terug hadden gebracht in de aflevering over de Duitsers. En ik denk dat mede doordat ze maar dertien afleveringen kregen het soms misschien wat werd afgeraffeld, zoals Jeffs vader. Maar vond je niet één aflevering leuk?

Yves: Daar heb je wel een punt. Met een heel seizoen hadden ze misschien beter uit de voeten gekund. Het hele verhaal over Chang en City College werd ook in één minuut weggegooid, net als dat halfslachtige met Jeffs vader inderdaad. De aflevering dat Jeff en Pierce naar de Barbershop gaan, en de Dean een rijke student wil aantrekken, komen nog het dichtst bij de oude Community qua gevoel. Daar was iedereen nog het meest trouw aan zichzelf. Ik vind bijvoorbeeld dat Pierce en Abed in andere afleveringen heel vervelend zijn, terwijl dat mijn favorieten waren uit de eerdere seizoenen.

Marijn: Ja klopt, er had meer in Chang gezeten. Ook hier was het idee te groot denk ik voor de dertien afleveringen. Eigenlijk had hij er dit seizoen ook niet in gemoeten, hoe leuk hij ook is. Ik vond de Muppets-aflevering ook wel echt een klassieker. Komt misschien doordat ik de Muppets ook wel leuk vind en ik de liedjes zelfs niet uit mijn hoofd krijg. Dat had ik in seizoen drie ook met de kerst/Glee-aflevering, dus dat is toch best een sterk punt van Community. De aflevering waar jij het over hebt was ook wel erg geslaagd vond ik. Al vond ik denk ik de aflevering over Body-Switching het sterkst. Ik hoop dan ook dat Jim Rash (Dean Pelton) ook in seizoen vijf een aflevering mag schrijven. Ga je wel nog gewoon kijken volgend seizoen?

Credits: Vivian Zink / NBC

Credits: Vivian Zink / NBC

Yves: Ik denk het wel. Community is een beetje je ex: je weet dat ze een bitch is, maar je blijft haar dronken opbellen na het uitgaan. Ik hoop dat ze ditmaal wel een vol seizoen krijgen, en het niet te ingewikkeld voor zichzelf maken met veel verhaallijnen. Community was nooit een serie die het moest hebben van verhaal, maar van grappen. En Jim Rash was dit seizoen als enige op dreef, dus ik hoop dat hij aanblijft, ja. Ik vraag me ook af hoe ze het gat dat Pierce achterliet gaan opvullen. Denk je dat Chevy Chase nog terugkomt?

Marijn: Haha mooie vergelijking. Ja, Rash was heel erg op dreef. En je hebt wel gelijk dat Community het vooral van de grappen moet hebben, maar die sloegen bij mij in ieder geval nog steeds vaak in als een bom. Ik hoop dat Chase in ieder geval nog een keer in een gastrol terugkomt. Maar het zal me niks verbazen als hij gewoon weer helemaal terugkomt nu een vijfde seizoen zeker is. Volgens mij heeft hij weinig andere projecten lopen. Hij is in het echt net zo wispelturig als in Community. Heb je nog wensen voor seizoen vijf? Zelf hoop ik dat ze in ieder geval meer gaan doen met het garderobemeisje van Abed. Dat daar vervolgens (nog) niks mee gebeurde, vind ik wel jammer.

Yves: Ik vond het jammer dat sommige grappen geforceerd aanvoelden, maar de Dean wordt zo langzamerhand inderdaad het grappigste personage. Misschien moet Chase gewoon wegblijven, zodat ze zich kunnen concentreren op andere karakters zoals Shirley en Britta, die steeds meer ondergesneeuwd raakten. Ik vond Abeds love interest ook leuk, dus zij mag zeker terugkomen. En Dark Annie uit de seizoensfinale liet ons eindelijk de seksuele kant van Alison Brie zien waar we al zo lang op wachten, dus daar zeg ik ook zeker geen nee tegen. Wat jij?

Marijn: Het biedt inderdaad de mogelijkheid om andere karakters meer ruimte te geven, al is Shirley in mijn ogen gewoon de minst leuke. En Evil Annie was echt fantastisch om te zien, nog mooier dan ooit tevoren. Al droom ik nog altijd een beetje over de kerstaflevering van seizoen drie. Maar ik ben ook wel heel benieuwd hoe ze Jeff gaan verwerken in seizoen vijf. En ik moet zeggen, dat als het weer pas in februari begint, dat ik een hele moeilijke tijd tegemoet ga.. Ik mis het nu al.

Yves: Ik hoop dat ze misschien weer meer bij Troy en Abed thuis gaan zitten, daar speelden de leukste afleveringen van seizoen drie zich ook af. En Jeff kan er dan prima bij. Ik hoop dat ze de lijn in seizoen vijf weer te pakken krijgen en ondertussen kijk ik lekker seizoen één, twee en drie! Hopelijk zitten we over dik een jaar allebei aan dezelfde kant, want Community is een te leuke serie om te verpesten.

Marijn: Nou ja, het zal weer afwachten worden wat ze gaan doen. Maar tot die tijd zet ik dit op repeat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.