Credits: BING FilmCredits: BING Film

Verliefd op Ibiza: seizoen 1

door • 02/01/2014 • RecensiesReacties (0)900

Cast Rick Engelkes, Manuel Broekman, Sanne Langelaar, Lone van Roosendaal, Louis Talpe, Marly van der Velden, Georgina Verbaan, Géza Weisz, Kees Tol en Jim Bakkum
Genre Drama
Speelduur 40 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender SBS 6 (Nederland)
Awards Geen

Plot 
Lex (Rick Engelkes) is een gepensioneerde rockster en woont sinds kort samen met zijn grote liefde Jacky (Lone van Roosendaal). Zij moet nog erg wennen aan de mentaliteit op Ibiza. Lex’ dochter Bibi (Marly van der Velden) heeft geen doel in het leven en geniet zoveel mogelijk van seks en drugs tot ze Sjoerd (Manuel Broekman) ontmoet, die een eigen strandtent heeft. Zijn zus Stella (Georgina Verbaan) heeft relatieproblemen en komt naar Ibiza om een nieuwe miljonair aan de haak te slaan. Suus (Sanne Langelaar) is het naïeve meisje dat op het eiland is om te werken, maar niet door heeft dat ze een beroemdheid ontmoet.

Memorable quote Lex en Jacky hebben het over hun ontmoeting. Lex: “Ik dacht maar één ding, die gaat vanavond met mij het bed in.”
Jacky: “Lex, dat was mijn vriendin Fleur. Wij deden het een maand later.”

Opvallend De serie is ontstaan doordat de producer Johan Nijenhuis niet al zijn ideeën en verhaallijnen kwijt kon in de film Verliefd op Ibiza. In acht afleveringen worden deze extra scripts alsnog gebruikt. Iedere hoofdrolspeler uit de film kreeg hierbij een gastrol voor meerdere afleveringen aangeboden, waardoor gedurende de hele serie oude bekenden te zien zijn.

Hoe zit het in elkaar? Verliefd op Ibiza is een vervolg van de gelijknamige film die in de Nederlandse bioscopen draaide. De serie gaat dus verder waar de film eindigde. Het verhaal draait vooral om Lex en Jacky die samen gaan wonen en grote toekomstplannen maken. Daarnaast zijn de gebeurtenissen van de overige personages te zien, die elkaar allemaal kennen.

Waarom wel? De serie neemt ons mee naar het mooie leven op Ibiza en laat zien dat alles op het eiland mogelijk is. Tijdens de afleveringen wanen wij ons dan ook gauw op het Spaanse stukje schoonheid. Voeg daar de gebeurtenissen van de personages aan toe en je kunt gegarandeerd van een onbezorgd moment genieten. Naast de nodige humor zijn ook serieuze onderwerpen toegevoegd die ervoor zorgen dat we toch iets hebben om over na te denken.

Waarom niet? Hoe lang blijft een serie over feesten en seks interessant om naar te kijken? Het verhaal is alles behalve diepgaand en na acht afleveringen is het feestgedruis nog altijd prominent aanwezig. Door de vele muziek in de scènes en overvloed aan bekende Nederlanders is het eerder alsof je naar een hele lange versie van de film kijkt.

Blijven kijken? Het is een fijne serie om naar te kijken, maar succesvol kunnen we het niet noemen. Door tegenvallende kijkcijfers zal Verliefd op Ibiza waarschijnlijk ook geen vervolg gaan krijgen. Voor een dosis zon, zee en strand vinden we een paar afleveringen leuk, maar daar blijft het ook bij.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.