Credits: SBSCredits: SBS

Verliefd op Ibiza: pilot

door • 27/10/2013 • RecensiesReacties (0)534

Cast Rick Engelkes, Manuel Broekman, Sanne Langelaar, Lone van Roosendaal, Louis Talpe, Marly van der Velden, Georgina Verbaan, Géza Weisz en Jim Bakkum
Genre  Drama
Speelduur  50 minuten
Première  26 oktober 2013
Zender  SBS 6 (Nederland)

Plot 
Een groep Nederlanders woont en leeft op Ibiza, allemaal op hun eigen manier. Lex (Rick Engelkes) is een 55-jarige gepensioneerde rockster en woont sinds kort samen met zijn nieuwe vlam Jacky (Lone van Roosendaal), die erg moet wennen aan het leven op Ibiza. Lex’ dochter Bibi (Marly van der Velden) heeft geen doel in het leven en geniet van zoveel mogelijk seks en drugs. Sjoerd (Manuel Broekman) heeft een eigen strandtent en zijn zus Stella (Georgina Verbaan) heeft relatieproblemen met haar vriend die miljonair is. Suus (Sanne Langelaar) is het naïeve meisje dat op het eiland komt werken, maar geen bekende sterren kent.

Opvallend De serie is een vervolg op de gelijknamige film Verliefd op Ibiza, die begin dit jaar uitkwam, en werd ook daadwerkelijk op het eiland opgenomen. De cast zat wekenlang op Ibiza en dat was natuurlijk geen straf!

Waarom wel? Verliefd op Ibiza is een lekker luchtige serie, met mooie mensen en een goede omgeving. Zon, zee, strand en seks doen het altijd goed en door veel verschillende verhaallijnen te hebben, houden de schrijvers het interessant. Voor de afwisseling is het ook erg leuk om te zien hoe de nuchtere Jacky zich gaat redden tussen al het gefeest om zich heen, terwijl zij daar eigenlijk helemaal niet van houdt.

Waarom niet? Het acteerwerk is niet altijd even goed en ook het verhaal op zich is niet heel sterk. Het is veel seks, jaloezie en gefeest bij elkaar, wat al snel kan gaan vervelen. Ook missen we wat uitleg in de pilot: wie de film niet gezien heeft, mist echt even wat. Zo is het niet helemaal duidelijk wie nou eigenlijk wie is en waarom de toch niet zo oude Lex opa genoemd wordt. Ondertussen loopt er ook een oudere vrouw rond die oma is, maar niet Lex’ vrouw is. Verwarrend!

Blijven kijken? Het is geen geweldig goede serie, maar toch erg fijn om naar te kijken op een vrije zaterdagavond. Dus ja, wij genieten de aankomende koude wintermaanden graag verder van onze wekelijkse portie zon, zee en strand.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.