Credits: HBOCredits: HBO

Veep: seizoen 2

door • 29/03/2014 • RecensiesReacties (0)344

Cast Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumksy, Tony Hale, Reid Scott, Timothy Simons, Matt Walsh, Sufe Bradshaw en Gary Cole
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot Als Vice-President (Veep) van de Verenigde Staten krijg je behoorlijk wat shit over je heen. Veep Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) weet daar echt alles van en ze moet constant alert blijven zodat er niets voor haar wordt achtergehouden. Ze lijkt alleen net iets te veel op de marionet van de President.

Memorable quote Selina: “Get off my plane, get the fuck off my plane!”

Opvallend Gary Cole is aangenomen als strategisch adviseur van de President. Dit heeft bizarre dialogen met Selina tot gevolg, want wie durft te zeggen dat de Veep eigenlijk geen macht heeft? Erg leuk ook was het gastoptreden van Allison Janney, zij speelde persvoorlichter C.J. Cregg in The West Wing en was dit seizoen te zien als televisiereporter.

Hoe zit het in elkaar? Een gijzeling in Oezbekistan is het ideale moment om de stevige Selina in de schijnwerpers te zetten. PR-cadeautjes als deze krijg je niet vaak. Heel Amerika moet zien dat de Veep stevig kan optreden in tijden van nood. De gijzeling verloopt echter niet vlekkeloos en de gevolgen krijg je de rest van het seizoen over je heen.

Waarom wel? Seizoen twee van Veep voelt iets steviger aan, dat komt doordat er nu ook een verhaallijn is. Die ontbrak duidelijk in het eerste seizoen. Selina gaat op zakenreis naar Zweden, haar privéleven ligt onder een vergrootglas en dan ook nog eens die gijzeling in Oezbekistan. Terwijl ze meer macht heeft dan voorheen proberen deze drie onderwerpen dit toch te ondermijnen. Heerlijk. Bedenk daarbij ook nog eens een flink portie plaatsvervangend schaamtegevoel en je weet wat je kan verwachten.

Waarom niet? Het is en blijft licht vermaak waar je snel klaar mee bent. Tien afleveringen op één avond houdt geen gezond mens vol. De grappen zijn daarvoor lang niet origineel genoeg. De scheldende Selina kennen we ondertussen wel. De mooie momenten waarom je echt dubbel ligt zijn op twee handen te tellen en voor nieuwkomers is dat niet voldoende om deze serie op je lijst te zetten. Misschien is het tijd voor verkiezingen?

Blijven kijken? Dit jaar doet Selina het beter bij het Amerikaanse volk dan vorig jaar, maar niets is zo onzeker als politiek en Veep is daar het perfecte voorbeeld van. Heb je toch tijd over? Kijk en stem vervolgens zelf met ja of nee op deze vraag.

Het tweede seizoen van Veep is vanaf 26 maart 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.