Credits: Channel 4Credits: Channel 4

Utopia: pilot

door • 17/01/2013 • RecensiesReacties (0)831

Cast Adeel Akhtar, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarett, Oliver Woollford en Fiona O’Shaughnessy
Genre Thriller
Speelduur 60 minuten
Première 15 januari 2013
Zender Channel 4 (Engeland)

Plot Vijf mensen bespreken op een stripboekforum de graphic novel The Utopia Experiments. Als één van hen vertelt dat hij het originele manuscript in zijn bezit heeft, besluiten ze elkaar te ontmoeten. Snel wordt duidelijk dat een geheime organisatie hen op het spoor is, zij zullen alle middelen gebruiken om het stripboek in handen te krijgen. Alles verandert voorgoed en het vijftal moet vluchten voor hun leven.

Opvallend Vanaf de eerste seconde roept de serie een beklemmend sfeertje op. Ondanks een waarschijnlijk niet al te hoog budget is er veel aandacht besteed aan details en aan hoe de kijker de serie moet ervaren. De pilot slaat daardoor ook in als een bom.

Waarom wel? Complottheorieën, een intrigerend plot en keiharde actie. De ingrediënten van Utopia liegen er niet om. De acteurs zijn sympathiek en je bouwt met sommige personages al meteen een band op. Deze combinatie van factoren en de nare sfeer die er opgeroepen wordt, maakt het misschien wel de meest veelbelovende serie van het nieuwe seizoen.

Waarom niet? De duistere kant van de serie wordt in de pilot meteen duidelijk. Er is flink wat expliciet geweld te zien. Dat komt tot een hoogtepunt in een martelscène, die zo uit een Jack Bauer workshop lijkt te komen. Utopia is daarom niet geschikt voor de tere zieltjes.

Blijven kijken? Een goede pilot is absoluut geen garantie voor een goede serie, maar de pilot van Utopia boeit van begin tot eind en houdt de kijker op het puntje van de stoel. Een intrigerend verhaal en een flinke dosis spanning doet ons in ieder geval al uitkijken naar de volgende aflevering.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.