Credits: Jack Rowand / ABCCredits: Jack Rowand / ABC

Once Upon a Time: seizoen 3

door • 01/07/2014 • RecensiesReacties (0)680

Cast Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Lana Parrilla, Josh Dallas, David Nolan, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Raphael Sbarge, Colin O’Donoghue en Emilie de Ravin
Genre Fantasy/drama
Speelduur 
42 minuten
Aantal afleveringen 
22
Zender 
ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards 
Geen

Plot Een jaar nadat de sprookjesfiguren vertrokken zijn uit Storybrooke en terug zijn gegaan naar de sprookjeswereld, zijn Emma (Jennifer Morrison) en haar zoon Henry (Jared Gilmore) alles vergeten en leven zij een vredig leventje in New York. Toch is het geluk ze niet gegund, er doet zich namelijk een nieuwe vijand voor: the Wicked Witch. Door haar toedoen is er een nieuwe versie van de vloek gecreëerd, waardoor alle bewoners van de sprookjeswereld weer terugkeren naar Storybrooke, zonder enige herinneringen van het afgelopen jaar. De enigen die ze nu kunnen redden van deze vijand zijn Emma en Henry.

Memorable quote Wicked Witch: “The queen may be evil but I’m wicked and wicked always wins.”

Opvallend Tijdens de loop van dit seizoen zijn de acteurs die Snow White en Prince Charming vertolken, Ginnifer Goodwin en Josh Dallas, met elkaar getrouwd. Nadat zij elkaar ontmoetten en verliefd werden op de set, lijkt dit een sprookje dat werkelijkheid is geworden met een perfect happily ever after.  De zwangerschap van Mary Margaret in de serie is ook bewust toegevoegd, gezien Ginnifer in het echt zwanger is.

Hoe zit het in elkaar? Zoals we gewend zijn van Once Upon a Time zijn er nog steeds veel flashbacks naar de levens van de sprookjesfiguren in de sprookjeswereld. In dit seizoen is hier nog iets aan toegevoegd. Er zijn niet alleen flashbacks naar de oorsprong van de karakters, maar ook naar het afgelopen jaar, waarvan de karakters niets meer weten. Zo komen we onder andere meer te weten over de zwangerschap van Mary Margaret, zien we hoe de liefde tussen Regina en Robin Hood opbloeide en ontdekken we hoe het komt dat Captain Hook aan de vloek van vergeetachtigheid heeft kunnen ontsnappen.

Waarom wel? Na twee seizoenen die best wel op elkaar leken, is dit weer een fris begin met nieuwe twists. De nieuwe relaties die zijn ontstaan na het eind van seizoen twee krijgen vorm en het is heel verfrissend om te zien hoe iedereen hieraan moet wennen. Een voorbeeld hiervan is de goedheid van Regina, die na een tijd slecht geweest te zijn, haar goede kant heeft gevonden. De verhaallijn is nog steeds erg spannend met veel toevoegingen van nieuwe achtergrondverhalen, zo leren we bijvoorbeeld Captain Hook veel beter kennen, maar ook Ariel, de kleine zeemeermin. Daarnaast is de Wicked Witch natuurlijk niet zomaar wicked, en komen we veel te weten over haar achtergrond.

Waarom niet? De nieuwe vijand, the Wicked Witch, is vooral in het begin een minder meeslepend karakter. Haar komst lijkt erg willekeurig en het lijkt dan ook erg lang te duren voordat de kijker te weten komt waarom zij het leven van de karakters zuur wil maken. Hierdoor komt de serie wat langzamer op gang dan we gewend zijn.  Als het echter eenmaal duidelijker begint te worden en wij meer van de achtergrond van de Wicked Witch te weten krijgen, krijgt de serie de herkenbare spanning terug, maar eerst moeten de wat saaiere stukken wel doorstaan worden.

Blijven kijken? Jazeker! Het seizoen lijkt bijna perfect te eindigen voor alle karakters, maar hier komt toch een onverwachte wending aan. Door de komst van nieuwe karakters die veel interessants met zich meebrengen lijkt het erop dat er genoeg drama en actie te verwachten is in het nieuwe seizoen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.