Credits: Michael Tackett /  CBSCredits: Michael Tackett / CBS

Under the Dome: pilot

door • 26/06/2013 • RecensiesReacties (0)341

Cast Mike Vogel, Colin Ford, Aisha Hinds, Alexander Koch, Rachelle Lefevre, Natalie Martinez en Dean Norris
Genre Science fiction/horror
Speelduur 42 minuten
Première 24 juni 2013
Zender CBS (Amerika)

Plot Chester’s Mill is een klein gehucht in het noordoosten van de Verenigde Staten waar eigenlijk vrij weinig bijzonders gebeurt. Dat verandert wanneer er werkelijk uit het niets een soort van doorzichtige koepel neerdaalt over het dorp, waardoor Chester’s Mill abrupt en totaal afgesloten wordt van de rest van de wereld.

Opvallend De serie is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King dat hij in 2009 uitbracht. Het verhaal achter Under the Dome is eigenlijk een samensmelting van twee eerdere boeken van King, die echter nooit uitkwamen.

Waarom wel? De naam Stephen King zou in principe al genoeg moeten zijn, als je kijkt naar eerdere legendarische verfilmingen van zijn boeken, en dan met name The Shining. Die spanning druipt er bij Under the Dome echter niet direct vanaf. Het begint wel vrij snel met wat sappige, bloederige actie waarbij direct zichtbaar wordt dat er geen kosten zijn gespaard wat betreft de special effects. Het ziet er heerlijk uit. Niet gek ook, gezien dat niemand minder dan Stephen Spielberg een handje in de productie heeft. De karakters komen na een tijdje kijken tot leven en dan begint Under the Dome toch best kijkbaar te worden. En natuurlijk zit deze serie bomvol met twists, daar weet een schrijver als King wel raad mee. De pilot eindigt dan ook met een aangename verassing, die wat ons betreft de aflevering tot een kloppend en zeker niet slecht geheel maakt.

Waarom niet? Los van de eerder geprezen special effects, bespaarde de makers op wat andere vlakken wel wat, namelijk op het acteerwerk. De amateuristische en belachelijk ongeloofwaardige manier waarop er niet één, maar tweemaal iemand met een onheilspellend visioen in een trance beland, is werkelijk niet om aan te zien. De opgeklopte slagroom uit de mondhoeken maken dit fiasco van een schouwspel compleet. Een zware, zware afknapper voor deze pilot.

Blijven kijken? Under the Dome is een beetje een geval van die leuke meid in de kroeg die, als je ontnuchterd bent, eigenlijk toch net niet echt leuk is. Dus, ben je ontnuchterd? Sla deze serie dan, voor je eigen bestwil, liever over.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.