Credits: NBCCredits: NBC

Undateable: pilot

door • 03/06/2014 • RecensiesReacties (0)372

Cast Chris D’Elia, Brent Morin, Bianca Kajlich, David Fynn, Rick Glassman en Ron Funches
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Première 29 mei 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Danny Breeman (Chris D’Elia) is een alleenstaande, zorgeloze dertiger. Al zijn vrienden hebben serieuze relaties, maar Danny heeft daar nog geen behoefte aan. Wanneer zijn laatste vriend verhuist om bij zijn aanstaande vrouw in te trekken, gaat Danny op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Hij ziet een goede kandidaat in Justin (Brent Morin), de eigenaar van de Black Eyes Bar in Detroit. Justin en zijn vrienden hebben allemaal een reden waarom ze ‘undateable’ zijn. Terwijl Danny geen problemen heeft met het versieren van vrouwen, krijgt hij het toch niet voor elkaar om een serieuze relatie te krijgen.

Opvallend In maart 2014 gingen vier van de vijf mannelijke hoofdrolspelers op een komedietour door acht Amerikaanse steden om hun nieuwe serie te promoten. D’Elia, Morin, Glassman en Funches, allen stand-up comedians, gingen samen met uitvoerend producent Bill Lawrence het hele land door. Elk optreden, in elke stad, was een sneak peak zodat kijkers alvast konden zien hoe de humor en personages in Undateable zouden zijn.

Waarom wel? De cast van Undateable is wat betreft de komische timing erg sterk, wat ook niet anders kan met zoveel stand-up comedians. De acteurs hebben een goede chemie en dat is erg prettig om naar te kijken. We leren de personages in de eerste aflevering al erg goed kennen en we zien dat ze al een goede ontwikkeling doormaken. In principe is de verhaallijn niet erg vernieuwend, maar wel leuk: een stoere, zorgeloze man, die prima met vrouwen om kan gaan, raakt bevriend met een stel mannen dat vrij weinig van vrouwen af weet. Op het eerste gezicht genoeg stof voor een leuke serie, dachten wij vooraf.

Waarom niet? Undateable blijft, volgens ons, toch niet lang interessant. De pilot is wel door te komen, maar de grappen zijn niet grappig genoeg om de serie boeiend te laten blijven. Jammer, met zoveel komisch talent in de cast. Ondanks de sterke acteurs en de leuke verhaallijn, lijkt Undateable weinig vernieuwend en origineel en vragen wij ons af of er een succesvolle toekomst in zit voor deze serie.

Blijven kijken? Nee. Hoewel Undateable qua cast en komische timing erg sterk is, zorgt het ontbreken van goede en vermakelijke grappen ervoor dat wij niet verder hoeven te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.