Credits: Eric Liebowitz / NetflixCredits: Eric Liebowitz / Netflix

Unbreakable Kimmy Schmidt: pilot

door • 08/03/2015 • RecensiesReacties (0)706

Cast Ellie Kemper, Tituss Burgerss, Carol Kane, Jane Krakowski, Lauren Adams, Sara Chase, Dylan Gelula en Sol Miranda
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 6 maart 2015
Zender Netflix (Amerika / Nederland)

Plot De jonge dame Kimmy (Ellie Kemper) leefde vijftien jaar lang in een sekte en zat opgesloten in een ondergrondse bunker. Als ze eindelijk wordt gered, besluit ze een nieuw leven op te bouwen in het hectische New York City. De goedlachse Kimmy gaat haar nieuwe leven vol positiviteit tegemoet, maar komt er al snel achter dat in de echte wereld niet altijd alles op rolletjes loopt.

Opvallend Unbreakable Kimmy Schmidt was oorspronkelijk bedoeld voor de Amerikaanse zender NBC. De zender heeft echter sinds het stoppen van een aantal series geen ‘komedie block’ meer en kon geen plek vinden voor Unbreakable Kimmy Schmidt. Gelukkig wist Netflix er wel raad mee en kocht meteen twee seizoenen.

Waarom wel? Dit is een heerlijke feel good-serie. De combinatie van karakters maakt de serie onwijs grappig. Zo hebben we de goedlachse Kimmy, die de huidige moderne wereld nog niet helemaal begrijpt, huisgenoot Titus (Tituss Burgerss), die in een robotpak flyers uitdeelt, maar het liefst musicalster wordt en natuurlijk rijkeluiskind Xanthippe (Dylan Gelula), die alleen maar bezig is met haar iPhone en geen goed woord over heeft voor de nieuwe nanny Kimmy. Dit is nog maar een greep uit de grote groep hilarische personages, dus dat belooft veel goeds! De pilot laat ons al kennis maken met een aantal leuke verhaallijnen en het acteerwerk is zeer goed. Ja, van deze serie krijgen wij bijna net zo’n glimlach als de non-stop smile van Kimmy Schmidt.

Waarom niet? Stiekem zijn we wel een beetje jaloers op Kimmy: binnen één dag een baan en een huis vinden. Het leven lacht Kimmy toe en elk probleem lijkt zij met haar grote glimlach binnen no-time op te kunnen lossen. Liefhebbers van series met flink wat drama, kunnen Unbreakable Kimmy Schmidt dus beter maar even overslaan. Verder bevat de pilot maar weinig diepgang. In de eerste aflevering wordt nauwelijks aandacht besteed aan het feit dat Kimmy vijftien jaar lang in een sekte heeft geleefd.

Blijven kijken? Jazeker. Wij konden het niet laten om na het zien van de pilot snel nog een aflevering te kijken..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.