Credits: CBSCredits: CBS

Two and a Half Men: seizoen 10

door • 10/05/2013 • RecensiesReacties (0)399

Cast Ashton Kutcher, Jon Cryer, Angus T. Jones, Courtney Thorne-Smith, Jaime Pressly, Brooke D’Orsay, Sophie Winkleman en Conchata Ferrell
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)

Plot Alan Harper (Jon Cryer) is een weinig succesvol chiropractor. Als zijn rijke broer Charlie overlijdt, blijft hij wonen in diens strandhuis. Ook als multimiljonair Walden Schmidt (Ashton Kutcher) het overkoopt. De twee worden al gauw beste vrienden. Alans door het leger geronselde zoon Jake (Angus T. Jones) komt zo nu en dan nog langs als hij verlof heeft (of neemt).

Memorable quote Jake: “If there was a freeloader’s Hall of Fame, my dad would be living in it… for free.”

Opvallend Walden doet zich dit seizoen een paar afleveringen voor als Sam Wilson. Dit is een verwijzing naar Samuel Wilson, een negentiende-eeuwse Amerikaanse slager met de bijnaam Uncle Sam. Hij groeide mede door de initialen van die bijnaam uit tot het symbool van Amerika.

Hoe zit het in elkaar? Dat vragen wij ons ook af. Waar Two and a Half Men de eerste seizoenen een typische Chuck Lorre-sitcom was, is de rode draad nu flinterdun. De scharrels van Walden komen en gaan in een iets trager tempo dan die van Charlie vroeger, maar die traditie blijft zo toch in ere. In vergelijking met voorgaande seizoenen is de rol van Jake minimaal. Dit mede doordat acteur Angus T. Jones zich nogal negatief uit heeft gelaten over de serie.

Waarom wel? De serie blijft verrassen met leuke gastrollen. Vooral Jaime Pressly, de volledig ondergetatoeëerde cougar van Jake, is een vermakelijke toevoeging. Ook Miley Cyrus, Michael Bolton en Hilary Duff komen langs. De afleveringen waarin Walden de rol van zijn alter-ego Sam Wilson aanneemt, benaderen het niveau van het tijdperk Charlie Sheen.

Waarom niet? Het lijkt alsof de schrijvers ook niet meer weten wat ze met de verhaallijn aanmoeten. Het absolute dieptepunt is de aflevering Grab a Feather and Get in Line, waarin Ashton Kutcher uit het niets een musicalnummer inzet. In een serie als How I Met Your Mother is dat trucje wel eens smaakvol toegepast, maar hier slaat de cast de plank volledig mis. Natuurlijk zit in iedere aflevering nog een enkele scherpe grap, maar voor die uitschieter moet je wel twintig minuten slappe hap verteren.

Blijven kijken? Sinds Charlie Sheen twee jaar terug uit de cast is getrapt gaat Two and a Half Men hard bergafwaarts. We proberen al het hele seizoen redenen te vinden om door te blijven kijken, zonder succes. Hoewel er net een elfde seizoen is aangekondigd houden wij het misschien maar op het mooi ronde tien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.