Credits: ABC Family / Eric LiebowitzCredits: ABC Family / Eric Liebowitz

Twisted: seizoen 1

door • 20/04/2014 • RecensiesReacties (0)713

Cast Avan Jogia, Maddie Hasson, Kylie Bunbury, Ashton Moio, Kimberly Quinn, Denise Richards en Sam Robards
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 19
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Geen

Plot De 16-jarige Danny Desai (Avan Jogia) keert terug naar zijn geboorteplaats nadat hij vast heeft gezeten voor de moord op zijn tante. Hij probeert weer contact te maken met zijn vroegere beste vrienden, Jo (Maddie Hasson) en Lacey (Kylie Bunbury), maar zodra er weer iemand vermoord wordt, ziet iedereen hem meteen als verdachte. Toch is Danny vastberaden om zijn naam te zuiveren.

Memorable quote Rico: “It’s all very Bourne Identity isn’t it? In a tragic, teenage sort of way.”

Opvallend Een aantal van de scènes in Twisted is gefilmd in het kleine stadje Nyack, NY. De personages bevinden zich vaak, met hun huiswerk, in Johnny Cakes. Dit is geen fictieve plek, maar een echt bestaande diner in Nyack.

Hoe zit het in elkaar? Bij ABC Family zijn ze dol op moordmysteries en zo begint Twisted dan ook als een klassieke whodunnit. Alleen gek genoeg wordt op die vraag (en vele andere) al halverwege het seizoen antwoord gegeven, waardoor de serie de draad behoorlijk kwijtraakt. Er komen wel tientallen andere vragen voor terug, maar toch is er niks meer om echt zelf op te kunnen lossen als kijker.

Waarom wel? Twisted begon verrassend goed. Hoofdpersonage Danny Desai werd als antiheld gepresenteerd: hij lijkt een dromerige, goedaardige jongen, maar heeft hij de moord nou wel of niet gepleegd? Wij hadden onze theorieën direct na de pilot al klaar en gingen samen met de rest van de karakters op zoek naar antwoorden.

Waarom niet? Danny Desai was de eerste helft van het seizoen een intrigerend personage, tot de makers besloten dat het tijd was voor een twist in Twisted. Hierdoor viel hetgeen dat de serie boven vergelijkbare series liet uitstijgen totaal weg. De onthullingen in de serie blijven zich opvolgen, het ene na het andere mysterie wordt opgelost. Als kijker krijg je te weinig tijd om echt mee te puzzelen en dat is wel iets dat we graag doen bij series als deze. De plot zit vol met toevalligheden en de gebeurtenissen tonen meer samenhang dat geloofwaardig is. We reageren helaas iets te vaak met ‘Ja, hoor!’. Hello soap opera! Daarnaast is het jammer dat een aantal van de betere personages, we noemen een Rico en een Lacey, steeds meer naar de achtergrond verdwijnen.

Blijven kijken? We neigen naar een nee. Al zitten we nog wel met een aantal vragen waar we graag een antwoord op krijgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.