Credits: Eric Liebowitz / ABC FamilyCredits: Eric Liebowitz / ABC Family

Twisted: pilot

door • 23/03/2013 • RecensiesReacties (0)539

Cast Avan Jogia, Maddie Hasson, Kylie Bunbury, Ashton Moio, Kimberly Quinn, Denise Richards en Sam Robards
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 19 maart 2013 (sneak peak)
Zender ABC Family (Amerika)

Plot De 16-jarige Danny Desai (Avan Jogia) keert terug naar zijn geboorteplaats nadat hij vast heeft gezeten voor de moord op zijn tante. Hij probeert weer contact te maken met zijn vroegere beste vrienden, maar zodra er weer iemand vermoord wordt, ziet iedereen hem meteen als verdachte.

Opvallend Eigenlijk heette de serie Socio, maar ABC Family wilde een naam die meer tot de verbeelding van een moord mysterie sprak. Wij vragen ons af waarom Socio niet goed genoeg was, want dat is wel de bijnaam die Danny meteen in de serie krijgt en eerlijk gezegd vinden wij dat behoorlijk toepasselijk.

Waarom wel? Heeft ‘ie het wel gedaan? Heeft ‘ie het niet gedaan? In de pilot worden we meteen al heen en weer geslingerd. Danny is charmant, maar toch wel een beetje freaky. Dat wij nu al meerdere malen van gedachten zijn veranderd, zegt alles over het spel van Avan Jogia. Of op zijn minst over de goede casting, want met die intrigerende ogen en dat net niet perfecte haar is hij precies het type dat je wil vertrouwen, maar niet helemaal kan vertrouwen. Ook zijn wij blij met de Psycho referenties. “He wouldn’t hurt a fly” en “I’m no psycho” geven weg dat de makers hun klassiekers kennen en hopelijk maken ze daar in de rest van het seizoen ook gebruik van.

Waarom niet? Wij raken die hele high school setting een klein beetje zat. Een nieuw moordmysterie is bij ons altijd welkom, maar het lijkt erop dat Twisted zich vooral op tienerdrama gaat richten. De stereotype high school leerlingen kunnen wij ondertussen wel dromen, dus voor ons hoeft het er niet zo dik bovenop te liggen. Jo is het typische buitenbeentje, dat zich met haar muts en lompe kleren niets van haar klasgenoten aantrekt en met haar rollende ogen en glanzende lipgloss is Lacey overduidelijk het populairste meisje van de school. Maar ABC Family kent haar tienermeisjesdoelgroep goed en weet dat de Pretty Little Liars-fans braaf zullen volgen, dus wij snappen de keuzes wel.

Blijven kijken? Ja! Het was ontzettend slim van ABC Family om na de seizoensfinale van Pretty Little Liars alvast een hele aflevering van Twisted uit te zenden. Wij verlangen naar de zomer, want we willen alles weten over Danny. Als de serie officieel begint hebben wij onze complottheorieën waarschijnlijk al klaar.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.