Credits: Victor Arnolds / NCRVCredits: Victor Arnolds / NCRV

Tweede seizoen In Therapie in de herhaling

door • 10/04/2013 • NieuwsReacties (0)533

Vanaf maandag 8 juli is om 19.55 seizoen twee van de hitserie In Therapie te zien op Nederland 2. Dit tweede seizoen van de dramaserie werd eerder met groot succes uitgezonden in de zomer van 2011.

In Therapie neemt de kijker mee op een fascinerende reis door de wereld van de psychotherapie en volgt zes weken lang, vijf dagen per week, therapeut Jonathan Franke (Peter Blok)  in zijn praktijk. In iedere aflevering zien we een sessie met een patiënt. Allen komen op een vaste dag in de week.

In de eerste serie van In Therapie volgden we psychotherapeut Paul Westervoort, die nu op verrassende wijze terugkomt. Westervoort (Jacob Derwig), die als therapeut tijdelijk geschorst is, neemt zelf plaats op de sofa van therapeut Jonathan Franke. Tijdens de sessies wordt duidelijk wat er gebeurd is in het leven van Paul en hoe hij de draad weer kan oppakken.

De twintiger Sascha (Jamie Grant) doet een masteropleiding architectuur. Omdat haar broer manisch-depressief is heeft ze al vanaf jonge leeftijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel en staat ze zeer zelfstandig in het leven. Het is voor haar dan ook moeilijk te accepteren dat ze kanker heeft, laat staan dat ze zich wil laten helpen. Ze gaat daarin zo ver dat ze aan niemand vertelt wat er aan de hand is. Langzamerhand leert ze, voor het eerst in haar leven, om afhankelijk van anderen te zijn.

Olivier (Daan Stoevelaar) is de zoon van Simon (Jaap Spijkers) en Juliette (Anneke Blok), die recentelijk zijn gescheiden maar onverminderd doorruziën. Niemand heeft daarbij al te veel oog voor het welzijn van Olivier. Olivier is te dik en wordt op school gepest. ’s Nachts kan hij niet meer slapen. Vader Simon wil dat Olivier eens wat harder wordt, moeder Juliette is overbezorgd – en dat botst, met Olivier ertussen. Tot hij van Jonathan leert uit te drukken wat er nu werkelijk in hem omgaat.

De zestiger Wouter (Jeroen Krabbé) is CEO van een groot chemisch concern. Hij is eraan gewend om bovenaan de voedselketen te staan, maar langzaam voelt hij de grond onder zich wegglijden. De fabriek raakt in opspraak en Wouters ouderwetse crisismanagementmethode blijkt niet meer te werken. Ook in zijn verleden huizen onverwerkte trauma’s. Hij dreigt weg te zinken in een depressie. Bovendien komt zijn dochter Nathalie terug uit India met een onthulling die hem nog meer in verwarring brengt. Tijdens de therapie moet hij leren accepteren dat hij over een heleboel dingen in het leven eigenlijk geen controle heeft.

De 41-jarige Marit (Monic Hendrickx) is ooit, lang geleden, bij Jonathan in therapie geweest. Ondertussen is ze een elegante advocate geworden die jarenlang geknokt heeft om de top te bereiken. Als blijkt dat alleen een glanzende carrière geen blijvende voldoening geeft, loopt ze vast.  Ze mist datgene wat haar leven werkelijk zin zou geven. Marit probeert in de sessies het complex van negatieve ervaringen en emoties te ontwarren, om haar werkelijke behoefte te kunnen gaan vervullen.

Daarnaast zijn er bijrollen voor Edwin de Vries (de vader van Aron, uit seizoen 1), Joop Keesmaat (voorzitter van de commissie die verantwoordelijk is voor schorsing van Paul Westervoort), Elsie de Brauw (Mira, de vorige therapeut van Paul Westervoort), Eva Marie de Waal (Wouters dochter Nathalie) en Eva Duijvestein (Lizzy, een oude liefde van Paul die toevallig ook bij Jonathan Franke in therapie is). De serie is een productie van NL Film en wordt geregisseerd door Alain de Levita en Antoinette Beumer. Marion Pauw schreef de teksten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.