Credits: Craig Sjodin / ABCCredits: Craig Sjodin / ABC

Twaalf series opgepikt door ABC

door • 11/05/2013 • NieuwsReacties (0)315

Als laatste netwerk is ABC begonnen met het bestellen van series. Het netwerk ziet wat in Lucky 7, Mixology, Betrayal, Once Upon a Time in WonderlandMarvel’s Agents of S.H.I.E.L.D en zeven andere series.

Wij hoopten al op het door Steven Spielbergs Amblin TV geproduceerde Lucky 7, dat de verhalen van zeven werknemers van een tankstation in Queens vertelt. Hun levens veranderen wanneer ze gezamenlijk de jackpot van een loterij winnen. De cast bestaat uit Matt Long, Stephen Louis Grush, Isiah Whitlock Jr., Summer Bishil, Anastasia Phillips, Luis Antonio Ramos en Christine Evangelista.

Ook dit pilotseizoen heeft een Nederlandse remake het weer overleefd. Hoewel Penoza’s remake Red Widow na één seizoen gecanceld werd door ABC, gaat het netwerk het met Betrayal toch weer proberen. Die dramaserie is een aanpassing van het Nederlandse Overspel, dat bij ons dit najaar aan het tweede seizoen begint. De verhaallijn blijft hetzelfde: De mooie fotografe Sara begint een affaire met een advocaat van een machtige familie. De hoofdrol die in Nederland weggelegd is voor Sylvia Hoeks, wordt in Amerika door Hannah Ware gespeeld.

De schrijvers van The Hangover stappen naar het kleine scherm met Mixology. De komedieserie is nogal conceptueel, want de hele serie speelt zich af op één avond in een bar in Manhattan. Kate Simses, Ginger Gonzaga Mercedes Masohn, Blake Lee, Andrew Santino, Adam Campbell en Vanessa Lengies spelen die avond singles op zoek naar liefde. Ook Bridesmaids‘ Rebel Wilson krijgt een televisieserie. Ze produceert en speelt in Super Fun Night, over drie nerdy vriendinnen die elke vrijdagavond de leukste avond van hun leven proberen te hebben.

Malin Akerman zal in het nieuwe televisieseizoen te zien zijn als Trophy Wife. Ze speelt voormalig partygirl Kate die verliefd wordt op Brad (Bradley Whitford) en er daardoor meteen een hele nieuwe familie bij krijgt, inclusief de twee ex-vrouwen van haar nieuwe liefde. ABC heeft plek voor nog een disfunctionele familie met The Goldbergs. De cast bestaat uit Wendi McLendon-Covey, Jeff Garlin, George Segal, Hayley Orrantia, Darien Provost, Troy Gentile en Sean Giambrone.

Dramaserie Resurrection, gebaseerd op een gelijknamig boek, is nogal morbide, want in die serie worden de doden weer teruggebracht. De levens van de bewoners van Arcadia veranderen voorgoed wanneer geliefden die zij hebben verloren ineens weer voor de deur staan. Mind Games vindt plaats op de werkvloer. Twee broers (Steve Zahn en Christian Slater) hebben samen een uniek bedrijf. Ze helpen hun clienten van problemen af door gebruik te maken van de menselijke wetenschap van motivatie en manipulatie.

Tricia Helfer heeft de hoofdrol in Killer Women, waarin ze de enige vrouw speelt tussen de beruchte mannelijke Texas Rangers. De mannen aan haar zijde zijn Marc Blucas, Michael Trucco en Alex Fernandez. Ook Back in the Game draait om een vrouw. De net gescheiden Terry Gannon (Maggie Lawson) trekt in bij haar vervreemde vader (James Caan) en begint met het coachen van het Little League team van haar zoon. Zo wordt ze weer terug getrokken naar de sportwereld die ze eerder afzwoor.

ABC vernieuwde Once Upon a Time maar heeft nu ook de spin-off Once Upon a Time in Wonderland besteld. De serie gaat zoals te verwachten valt over het bekende sprookje en draait dan ook om Alice (Sophie Lowe) die in een konijnenhol valt en zo in een sprookjesland terecht komt. Gebaseerd op Marvel Comics’ geheime intelligence organisatie die in titels als Iron Man en Captain America een rol speelt, brengt het netwerk Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. Hoofdrollen zijn er voor Ming-Na, Clark Gregg, Brett Dalton, Elizabeth Henstridge, Ian De Caestecker en Chloe Bennet.

Ook CBS, NBC, Fox en The CW bestelden nieuwe series voor televisieseizoen 2013-2014.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.