Credits: Antony Platt / AMCCredits: Antony Platt / AMC

TURN: pilot

door • 14/04/2014 • RecensiesReacties (0)652

Cast Jamie Bell, Heather Lind, Burn Gorman, Meegan Warner en Kevin McNally
Genre Drama
Speelduur 64 minuten
Premiere 6 april 2014
Zender AMC (Amerika)

Plot Het is de zomer van 1778. Boer Abe Woodhull (Jamie Bell) bevindt zich midden in het conflict tussen de Loyalists en de Patriots in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en moet partij kiezen. Langzaam raakt hij verstrikt en gaat hij werken voor The Culper Ring, één van Amerika’s eerste spionnengroepen.

Opvallend TURN is de bewerking van Alexander Rose’s boek ‘Washington’s Spies’ en vertelt het waargebeurde verhaal van The Culper Ring, één van Amerika’s eerste spionnengroepen.

Waarom wel? Als liefhebber van Amerikaanse geschiedenis kun je je hart ophalen bij deze serie. Hoewel de bekende uitkomst van de oorlog natuurlijk weinig aan de fantasie overlaat, zijn er genoeg intriges om de enthousiasteling een interessant kijkje in die periode te geven. En daarbij speelt een groot deel van de cast zijn rol goed. Met als uitblinker Kevin McNally, als de scherpzinnige vader van Abraham Woodhull.

Waarom niet? Als je geen kenner van de perikelen rondom de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog bent, kan het een lastig verhaal zijn om in te komen. Niet alleen vanwege de ingewikkelde materie, maar ook omdat het script hier eigenlijk de zwakste schakel is. De gesprekken worden door het textbook oud-Engels heel gemaakt, het verhaal is te ingewikkeld geschreven zonder de karakters diepgang te geven. Alleen de vader van Abraham geeft aan het einde van de pilot een glimp van diepgang in een confrontatie met zijn zoon.

Blijven kijken? Nee. AMC heeft – na Breaking Bad – zijn lat met TURN weer doen zakken. Het script van TURN kan de materie onvoldoende dragen en de goede acteurs kunnen deze tekortkoming helaas niet goedmaken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.