Credits: The CWCredits: The CW

Turkey time: Thanksgiving op televisie

door • 28/11/2013 • FeaturesReacties (0)440

Wat kerst voor films betekent, is Thanksgiving toch wel echt voor tv-series. Hoofdredacteur Steffie woont tot haar eigen verdriet niet in Amerika en viert dus geen Thanksgiving Day, maar schuift daarom bij haar favoriete televisie- vrienden aan. Haar recept voor het beste Thanksgiving televisie-diner.

Die Amerikanen hebben toch maar geluk met Thanksgiving. Ze hebben zo eigenlijk een soort extra kerstmis, al moet ik toegeven dat ik dat al nauwelijks vier. In ieder geval is het een extra vrije dag met op televisie een hoop bijzondere afleveringen en dus is mijn Nederlandse Thanksgiving-traditie het bekijken van die specials.

Tot nu toe valt de oogst tegen, want ik heb alleen maar New Girl gezien en die hadden niet eens een turkey. Een goede aflevering met de feestdag als thema is namelijk zo makkelijk nog niet. Eten is in ieder geval erg belangrijk. En wie begrijpen dat beter dan de Gilmore Girls? In A Deep Fried Korean Thanksgiving deden ze het onmogelijke door op vier diners te verschijnen en ook nog echt overal te eten. Met tofurkey bij de Kims en een gefrituurde kalkoen bij Sookie.

Je kan dus van alles doen met een kalkoen. Voor memorabele televisie hoeft een kalkoen niet per se opgegeten te worden. Ontploffen of verbranden is ook een optie, zie ongeveer elke serie van recentelijk The Carrie Diaries tot Full House uit de tijd dat Mary-Kate en Ashley nog wel bekend waren. Friends ging nog iets verder en deed een Mr Bean met Joey.

Sowieso is Friends één van de series met de meeste en beste Thanksgiving-afleveringen. Waarom? Door de jaren heen hadden ze Brad Pitt, football en Chandler in a box. Toch is er een komedieserie die daar misschien wel overheen komt. Ja, How I Met Your Mother in de tijd dat ze nog niet een heel seizoen op dezelfde plek doorbrachten. Tradities zijn namelijk ook een succesformule. HIMYM kwam met een heuse Slapsgiving-trilogie. Het begon allemaal met Marshall die Barney terroriseerde en zelfs een Slapcountdown hield en het had ook weer alles te maken met Robin Sparkles. Beter wordt het niet.

In de Upper East Side zijn er ook genoeg tradities. Thanksgiving is de favoriete feestdag van Gossip Girls queen bee Blair Waldorf en dat heeft vreemd genoeg alles te maken met taart. Het zorgt er in ieder geval voor dat de feestdag in Manhattan groots is. En meestal betekent dat één grote ramp. Onuitgenodigde gasten zoals bitchy Georgina of één van Serena’s ex-vriendjes, Nate’s vader die een overdosis pijnstillers neemt en Blair die de hele boel probeert te manipuleren. Er is altijd genoeg drama, maar ‘at least there is pie’.

Toch is in Manhattan wonen geen vereiste om van de happy day een zooitje te maken. Er zijn op televisie genoeg andere disfunctionele families te vinden. Aan de westkust hadden de families in de andere dramaserie van Josh Schwartz ook genoeg problemen. In The O.C. was de feestdag goed voor meerdere break-ups en een bezoekje aan de gevangenis. Iets verderop in Californië waren er ook in Parenthood genoeg Thanksgiving-relletjes. Julia en haar taarten, Sarahs vriendje dat niet in de smaak viel en broers Crosby en Adam die ruzie maken over wie de kalkoen mag aansnijden.

En niet te vergeten, Thanksgiving is eigenlijk gewoon de dag om thankful te zijn. Al pakt dat niet in elke serie zo goed uit, zoals voor Sally Mitchell in Dexter. Het is in ieder geval wel duidelijk waar ik dankbaar voor ben. Hoe zit dat met jullie, wat zijn jullie favoriete Thanksgiving-afleveringen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.