Credits: HBOCredits: HBO

True Blood: seizoen 6

door • 18/06/2014 • RecensiesReacties (0)469

Cast Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgard, Ryan Kwanten, Sam Tramwell, Nelsan Ellis, Rutina Wesley, Deborah Ann Woll en Kirsten Bauer van Straten
Genre Drama/fantasy
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika) Fox Life (Nederland)
Awards Geen

Plot 
Bill (Stephen Moyer) is veranderd in een onverslaanbare vampierengod, Sookie (Anna Paquin) is uitgehuwelijkt aan de oudste vampier/fee op aarde: Warlow (Rob Kazinsky) en onze trouwe sheriff Andy (Chris Bauer) is vader van vier snelgroeiende halffeeën. In het onderzoeks- en vernietigingskamp (Vamp Camp) wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan op vampieren. Iets wat ze niet in dank afnemen.

Memorable quote Sookie: “Get the fuck off me, or die Warlow.”

Opvallend Tijdens één van de meest absurde momenten van het seizoen bezeerde Anna Camp (Sarah Newlin) zich zo dat ze in volledig Sarah Newlin-tenue naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Gelukkig viel het mee.

Hoe zit het in elkaar? Anders dan vorige seizoenen beginnen we precies daar waar we waren gebleven. Na de giga cliffhanger van seizoen vijf (Bills transformatie tot een bloederige halfgod) kon het ook eigenlijk niet anders. En de makers zetten die keuze voort: het volledige seizoen beslaat niet meer dan twee weken. De spanning is daardoor weer ouderwets om te snijden; iedere minuut telt.

Waarom wel? True Blood is back baby: bloed, verraad, seks, gevaar, killer oneliners en weinig zoetsappig gedoe. De mensheid heeft er namelijk genoeg van om alleen maar te dienen als prooi. Tijd om terug te vechten. En dat loopt behoorlijk uit de hand. Zelfs Pam, Eric, Jessica en Tara worden opgesloten in het beruchte Vamp Camp. Niet zo best; volgens Bills visioenen zullen zij daar allemaal branden in de zon. Daarnaast komt Sookie er eindelijk achter wie Warlow is en wat zijn ware bedoelingen zijn: hij wil haar vampier maken zodat ze altijd samen zullen zijn. Klinkt romantisch? Think again.

Waarom niet? Alcide is veranderd in een boze, machtsbeluste packmaster die tot het uiterste gaat om de dochter van Luna aan zijn roedel toe te voegen. Het lijkt bijna alsof hij zijn eigen show heeft, zo weinig heeft zijn verhaallijn te maken met de rest van de cast. Pas helemaal aan het einde van het seizoen komt hij weer in beeld; weer helemaal de lieve, trouwe hond die wij kennen. Beetje jammer.

Blijven kijken? Ja! Onze favoriete vampierenserie heeft zich weer helemaal bewezen. Bovendien laat de finale met daarin een aantal flinke cliffhangers ons een glimp zien van wat er volgend seizoen te wachten staat.

Het zesde seizoen van True Blood is vanaf 18 juni 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgegeven door Warner Bros. Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.