Credits: HBOCredits: HBO

True Blood: seizoen 5

door • 05/07/2013 • RecensiesReacties (0)209

Cast Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgard, Ryan Kwanten, Sam Tramwell, Nelsan Ellis, Rutina Wesley, Deborah Ann Woll en Kirsten Bauer van Straten
Genre Drama/fantasy
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender HBO (Amerika) FOXlife (Nederland)
Awards Geen

Plot[/highlight] Bill (Stephen Moyer) en Eric (Alexander Skarsgard) zijn afgewezen door Sookie (Anna Paquin) en worden meegesleurd in het politieke spel van de Vampire Authority, de altijd geweldig uitziende Pam (Kirsten Bauer van Straten) neemt babyvampier Tara (Rutina Wesley) met tegenzin onder haar hoede en Jason (Ryan Kwanten) en Sooki leren meer over de dood van hun ouders.

Memorable quote Pam: “I’m wearing a Wallmart sweatsuit for y’all. If that’s not demonstration of team spirit, I don’t know what is.”

Opvallend Team Eric en Team Bill hebben weinig te doen dit seizoen. Voor het eerst is er bijna geen interactie tussen hen en Sookie. Alleen Alcide krijgt nog een kans, maar dat is gauw over als Sookie in een dronken bui over hem heen kotst.

Hoe zit het in elkaar? Het vijfde seizoen wijkt af van het normale ‘wie krijgt Sookie’-liedje en focust zich dit keer meer op de andere inwoners van Bon Temps. Helaas zijn niet alle verhaallijnen even sterk. Zo is Lafayettes afsluiting van zijn demon minimaal te noemen en is de vuurdemon van Terry een beetje vergezocht. Maar deze lijnen worden afgewisseld met juist hele spannende of realistische momenten zoals Hoyts besluit om eindelijk dit vergeten gat te verlaten.

Waarom wel? Het is heel simpel, in één woord: Pam. De altijd sexy vampier met de meest droge en zwarte humor krijgt een stuk meer screentime waardoor haar personage meer diepgang krijgt. Bovendien krijgt ze de zware taak om babyvamp Tara onder controle te houden, en dat doet ze op een manier waarop alleen zij dat kan.

Waarom niet? Al is de serie soms heerlijk grof, het blijft een beetje een bloederige soap. Bovendien vliegen de bijzondere levensvormen je om de oren. Van een Mexicaanse plaaggeest tot een vuurdemon en dat terwijl we de weerpanters, weerwolven, feeën, mediums, heksen en natuurlijk vampieren al kenden. Wij vragen onszelf bijna af of er nog wel normale mensen in Bon Temps wonen.

Blijven kijken? Ja! Het seizoen eindigt op zo’n gruwelijke manier dat je haast niet anders kan. Gaat de bloederige incarnatie van Bill voor een nieuw spannend seizoen zorgen? Vast en zeker. Wij kijken weer vanaf 16 juni.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.