Credits: HBOCredits: HBO

Treme: seizoen 3

door • 09/09/2013 • RecensiesReacties (0)312

Cast Khandi Alexander, Clarke Peters, Rob Brown,  Melissa Leo, David Morse, Wendell Pierce, Lucia Micarelli, Steve Zahn, Kim Dickens, Michiel Huisman en Jon Seda
Genre Drama
Speelduur 55 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender HBO (Amerika / Nederland)
Awards Nominatie Image Award voor Outstanding Actor in a Drama Series (Wendell Pierce) en Outstanding Actress in a Drama Series (Khandi Alexander)

Plot Ruim twee jaar na Katrina hebben de inwoners van New Orleans het nog steeds niet makkelijk. LaDonna (Khandi Alexander) en haar familie keren permanent terug naar de stad, maar moeten noodgedwongen bij hun schoonfamilie gaan wonen. Sonny (Michiel Huisman) heeft ook een schoonvader die op zijn nek zit, terwijl zijn ex Annie (Lucia Micarelli) juist vrijer is dan ooit. Toni (Melissa Leo) vecht nog altijd voor gerechtigheid en komt ondanks dat ze een medestander heeft gevonden niet veel verder. Ondertussen krijgt Terry (David Morse) bij moordzaken ook te maken met corruptie en heeft Nelson (Jon Seda) te maken met andere louché zaken.

Memorabele quote Terry: “When the rest of the world just doesn’t give a fuck, what is it that actually helps?”
Toni: “Lasting. You gotta outlast the bastards.”

Opvallend Eigenlijk hoort iedereen dit nu wel te weten, maar Treme is gemaakt door de man die ons ook The Wire bracht. Dat is natuurlijk goed terug te zijn in de rauwe en realistische stijl. Ook werkte maker David Simon voor beide series met Clarke Peters en Wendell Pierce.

Hoe zit het in elkaar? Treme is één van de beste mozaïekvertellingen die er is. Niet alle personages kennen elkaar, maar toch zijn ze met elkaar verbonden. Dat bleek dit seizoen wel meer dan ooit. Vooral in de seizoensfinale bleek dat en kwam alles prachtig samen in een geweldige one-taker tijdens het benefietconcert voor LaDonna. New Orleans is wat hen bindt en dus kunnen we rustig tientallen personages volgen, zonder het gevoel te hebben dat het slechts loshangende verhalen zijn.

Waarom wel? Wij begrijpen nog steeds niet hoe ze het doen, maar de makers zorgen ervoor dat we met alle personages meeleven. Het zijn er belachelijk veel en toch voelen we ons bij hun levens betrokken. Dit seizoen zijn de personages weer beter ontwikkelt en hebben ze prachtige verhaallijnen. Khandi Alexanders LaDonna is uitgegroeid tot één van de interessantste en sterkste karakters en blijft ons intrigeren. Maar ook acteurs Clarke Peters en David Morse kunnen weer laten zien waarom ze zo goed zijn. Treme maakt dit seizoen echt goed gebruik van zijn topcast. Natuurlijk is de muziek zoals we gewend zijn ook weer te gek. Af en toe is het net alsof we naar een concert op tv kijken. Dat alles wordt prachtig in beeld gebracht, want makers David Simon en Eric Overmyer zijn echte stilisten.

Waarom niet? Hoe mooi we Treme ook vinden, het is en blijft een lastige serie. Kijk hier niet in bed naar terwijl je al half in slaap bent gevallen en wacht ook niet elke week op een volgende aflevering. De show zal je dan niet raken. Treme is traag. Soms gaat er een halve aflevering voorbij zonder dat er iets lijkt te gebeuren. Uiteindelijk blijken de kleine gebeurtenissen vaak opzetjes voor schitterende scènes of symbolische momenten, maar die vinden dan pas later in het seizoen plaats. Zonder geduld en oog voor detail zouden wij hier niet doorheen gekomen zijn.

Blijven kijken? Ja! Het allerlaatste seizoen begint na lang wachten eindelijk op 1 december en dat willen wij echt niet missen, want een geweldige serie als Treme krijgt vast een geweldig einde.

Het derde seizoen van Treme is vanaf 28 augustus 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.