Credits: FoxCredits: Fox

Touch: seizoen 2

door • 12/05/2013 • RecensiesReacties (0)718

Cast Kiefer Sutherland, David Mazouz, Lukas Haas, Saïd Taghmaoui, Saxon Sharbino, Maria Bello en Greg Ellis
Genre Drama/science fiction
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender Fox (Amerika)

Plot 
Alleenstaande vader Martin (Keifer Sutherland) en zijn begaafde zoon Jake (David Mazouz) moeten op de vlucht voor de organisatie Aster Corps. Ze ontmoeten Lucy (Maria Bello), de moeder van tienerdochter Amelia (Saxon Sharbino). Amelia heeft dezelfde gave als Jake en is al jaren vermist. Met zijn drieën gaan ze op zoek naar Amelia, maar onderweg hebben ze last van dreigingen die Jake in gevaar brengen.

Memorable quote Martin tegen Jake: “Honey on your bagel. That’s quite a step forward.”

Opvallend Actrice Maria Bello zit er nog maar net in, maar zal Touch snel weer verlaten. Eind seizoen één was ze voor het eerst te zien, maar halverwege dit seizoen verlaat ze de serie weer. We hadden Lucy en Martin nog wel meer geluk samen gegund.

Hoe zit het in elkaar? In seizoen één zagen we hoe vader Martin de gave van zijn zoon Jake langzaamaan ontdekte en met zijn zoon leerde communiceren. In seizoen twee begint Martin het ontcijferen van Jake’s aanwijzingen onder de knie te krijgen. Ze gaan op zoek naar Amelia aan de hand van ingewikkelde kaarten van Amelia en aanwijzingen door middel van de cijfers van Jake. Wanneer Amelia gevonden is, zijn beide kinderen in gevaar. De organisatie Aster Corps wil de kinderen maar al te graag hebben…

Waarom wel? De toevoeging van Moeder Lucy en dochter Amelia is een goede keuze geweest. Het geeft een nieuwe draai aan de serie en seizoen twee heeft daarmee ook meteen een duidelijk doel: Amelia vinden. Deze duidelijkheid stellen wij op prijs in de toch wat ingewikkelde serie. Het acteerwerk is net zoals in seizoen één prima. Seizoen twee is ten opzichte van het voorgaande seizoen een stuk spannender. Jake, en later ook Amelia, is eigenlijk altijd in gevaar. Complimenten voor het bedenken voor het verhaal: het is boeiend en spannend.

Waarom niet? De serie is erg ingewikkeld. Jake heeft natuurlijk al een vrij gecompliceerde gave, maar dit seizoen wordt het allemaal nog net iets moeilijker gemaakt. Er zijn veel verschillende personages die een bedreiging vormen voor Jake en ook de cryptische aanwijzingen naar Amelia zorgen ervoor dat we het soms niet meer allemaal op een rijtje hebben. Je moet alle afleveringen van de serie kijken anders raak je helemaal de weg kwijt. Ook vinden we de afleveringen iets te lang duren. Een speelduur van dertig minuten had de serie wat sneller gemaakt. Nu is het nog iets te langdradig.

Blijven kijken? De serie is wel wat ingewikkeld, maar met een overdosis concentratie kom je een heel eind. Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad van de serie is het verhaal zelf ontzettend boeiend. Een derde seizoen komt er helaas niet. Wij waren wel benieuwd wat de makers voor nieuwe verhaallijnen in petto hadden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.