Credits: FoxCredits: Fox

Touch: seizoen 1

door • 08/02/2013 • RecensiesReacties (0)387

Cast Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, David Mazouz, Roxanne Brusso, Danny Glover en Titus Welliver
Genre Drama/science fiction
Speelduur 40 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender Fox (Amerika)
Awards Emmy nominaties voor Beste Originele Muziek en Beste Special Effects

Plot Weduwnaar en vader Martin Bohm (Kiefer Sutherland) heeft al jaren de grootste moeite om te communiceren met zijn zwaar autistische zoon Jake (David Mazouz). Als hij er op een dag achter komt dat Jake gebeurtenissen weet te voorspellen voordat ze plaatsvinden, verandert zijn simpele bestaan in een chaotische duikvlucht.

Memorabele quote Martin: “We were finally starting to communicate and now he’s changed the language.”

Opvallend Maker Tim Kring heeft in deze serie opnieuw gekozen voor personages met een bovennatuurlijke gave. Dit deed hij natuurlijk ook al in de hitserie Heroes.

Hoe zit het in elkaar? Alles is met elkaar verbonden. Als deze woorden je aanspreken, zit je geramd met Touch. Alleen de intro is al zo pakkend dat ‘ie direct de interesse wekt en er voor zorgt dat je als kijker meteen hooked bent aan deze serie. De zwaar beperkte, maar superintelligente jongen Jake Bohm (David Mazouz) kan niet op een normale manier communiceren met zijn gefrustreerde vader Martin (Kiefer Sutherland). Toch is hij wel in staat om zeer complexe patronen te begrijpen, waardoor hij de meest onvoorstelbare dingen kan. Aan Martin de taak om dit te ontcijferen. Het is ook de enige manier waarop hij met zijn zoon kan communiceren.

Waarom wel? Bij het maken en uitbrengen van een serie is het eerste seizoen natuurlijk cruciaal voor het bestaan van de serie. Bij Touch is het de makers goed gelukt om een allround goed serie te presenteren. Het plot wordt krachtig geïntroduceerd, er is niet te veel langdradig gezeur en je wordt vanaf het begin meegenomen in het grotere plaatje. Dat wordt door een prima optreden van Danny Glover (Arthur Teller) erg interessant aangeboden, waardoor je gelijk meer wilt weten en blijft kijken.

Waarom niet? Het seizoen zit qua opbouw erg goed in elkaar, dus daar hebben wij geen kritiek op. Het enige wat wel aan te merken valt op Touch is dat een rennende en vliegende Kiefer Sutherland soms toch wel erg doet terugdenken aan die andere rennende en vliegende Kiefer Sutherland: Jack Bauer, van de serie 24.

Blijven kijken? Tim Kring heeft met dit eerste seizoen van Touch een serie neergezet die eigenlijk zo lekker loopt dat niet kijken bijna moeilijker is dan doorkijken. Vanaf het begin tot de laatste aflevering wordt het verhaal mooi opgebouwd, zodat die laatste aflevering alweer een lekker opstapje is naar het tweede seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.