Credits: HBOCredits: HBO

Togetherness: pilot

door • 20/01/2015 • RecensiesReacties (0)412

Cast Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis en Abby Ryder Fortson
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 11 januari 2015
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot Alex (Steve Zissis) probeert het al jaren in Los Angeles te maken als acteur, maar dat wil maar niet lukken. Als hij tot overmaat van ramp zijn huur niet meer kan betalen en uit zijn woning wordt gezet, trekt hij in bij zijn beste vriend Brett (Mark Duplass) en diens vrouw Michelle (Melanie Lynskey). Tegelijkertijd komt ook Michelle’s zus Tina (Amanda Peet) bij hen wonen, want ook Tina heeft haar eigen leven niet op orde.

Opvallend Togetherness is het nieuwste project van broers Mark en Jay Duplass. Tot nu toe maakte het duo al meerdere films samen, maar nooit eerder creëerden ze samen een televisieserie. Ze schreven en regisseerden de pilot samen, en zoals gebruikelijk heeft Mark zelf ook één van de hoofdrollen. De twee waren eerder samen te zien in The Mindy Project, een Fox-komedieserie waarin ze de broers allebei terugkerende rollen hadden.

Waarom wel? Alles dat van de Duplass-broers komt, krijgt natuurlijk een kans van ons. Het fijnste vinden we dan misschien ook wel dat Mark zelf weer een rol heeft, want hij is meteen een grote bron van vermaak met de droge opmerkingen waarmee hij zijn beste vriend probeert te helpen. Daarbij is hij gewoon erg goed in het spelen van een wat sukkelige man, die goede bedoelingen heeft, maar niet altijd de beste keuzes maakt. Gelukkig wordt hij ook goed bijgestaan door de andere drie vaste castleden. Allemaal zijn zij grappig op hun eigen manier en vertolken ze verschillende typetjes, van de wat saai geworden huismoeder tot de sexy zus die nog altijd haar leven niet op orde heeft. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat hun leven niet precies is uitgepakt zoals ze hadden gehoopt, en dat is iets waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

Waarom niet? Al snel is te merken dat Togetherness nog op gang moet komen. De humor is nog niet zo excentriek als we gewend zijn van Mark en Jay Duplass. Het mag allemaal wat uitdagender en origineler, want vrienden of familie die bij elkaar intrekken na een break-up of mislukte carrière hebben we toch echt al vaker gezien op televisie.

Blijven kijken? De pilot is misschien niet overweldigend goed of zo grappig als we hadden verwacht van de Duplass broers, maar zeker vermakelijk genoeg om te blijven kijken. We hebben zo het idee dat het steeds leuker zal worden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.