Credits: Sundance ChannelCredits: Sundance Channel

De redactie geeft tips #2

door • 02/05/2014 • FeaturesReacties (0)370

Het overkomt ons allemaal. Dat zwarte gat omdat je favoriete serie in hiatus is of zelfs helemaal afgelopen. Voortaan is dat geen probleem meer, want wij zetten elke maand de tofste (oude en nieuwe) series voor je op een rijtje. De redactie geeft tips!

Steffie van Rhee: Rectify
Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik maandenlang televisie heb gekeken, bedankt daarvoor TVShowtime App. Maar zoiets moois als Rectify heb ik nog nooit gezien. Elk shot is zo prachtig dat het ingelijst zou kunnen worden. Meestal gaat dit ten koste van het script of het acteerwerk, maar niet in deze serie. Alles klopt in deze dramaserie, die niemand onberoerd zou kunnen laten.

Sanne Linders: Gilmore Girls
Deze serie is inmiddels al best oud, maar ook goud! De levens van de Gilmore Girls, de jonge moeder Lorelai en haar tienerdochter Rory, blijven boeien. Na een paar afleveringen ben je verkocht en zou je willen dat het ietwat vreemde, maar sfeervolle dorpje Stars Hollow waarin ze wonen echt bestaat, zodat je ook koffie kunt gaan drinken in Luke’s Diner. De dialogen zijn scherp, grappig en zitten vol slimme referenties naar de popcultuur.

Anna Tervooren: Grey’s Anatomy
Grey’s Anatomy is een van de langst lopende series en dat is niet voor niks. Het zit vol met emotionele en mooie verhaallijnen, afwisselend met zo nu en dan iets luchtigs en grappigs. Kortom: de serie bevat het wekelijkse portie drama waar je na tien seizoenen nog steeds van zal genieten. En nu maar hopen op een elfde seizoen!

Alette Kreuze: Chicago Fire
Waar er over de tijd veel series over de politie zijn gemaakt in de grote steden van de Verenigde Staten, is er nu ook eentje over de brandweer en het ambulancepersoneel dat als eerste ter plaatse is. Chicago Fire levert keer op keer zinderende afleveringen die je op het puntje van je stoel doen zitten. Iedere dag is anders voor het personeel van Firehouse 51 en hierdoor vlieg je als kijker door de afleveringen heen. Een absolute aanrader dus!

Marloes van Bedaf: Chicago P.D.
Chicago P.D. is een spin-off van Chicago Fire en focust zich op de recherche van hetzelfde district. Hoewel er een overdosis is aan series waarbij de politie centraal staat, is Chicago P.D. absoluut een van de betere series van het moment, mede door het hoge tempo en de no-nonsense teamleider van het hele stel. Zijn ‘grauw’ (vaak zowel letterlijk als figuurlijk) en ‘intens’ woorden die je aanspreken, dan is deze serie er een voor jou.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.