Credits: A&E TVCredits: A&E TV

Those Who Kill: pilot

door • 09/03/2014 • RecensiesReacties (0)550

Cast Chloë Sevigny, James D’arcy, James Morrison, Omid Abtahi, Chris Jameson en Mike Walker
Genre Drama/thriller
Speelduur 45 minuten
Première 3 maart 2014
Zender A&E (Amerika)

Plot Detective Catherine Jensen (Chloë Sevigny) vindt een gemummificeerd lijk, maar denkt dat hier meer achter zit. Samen met de door haar aangestelde psycholoog Thomas Schaeffer (James D’arcy) komt ze meerdere dode vrouwen op het spoor, die stuk voor stuk slachtoffer zijn van dezelfde seriemoordenaar. De samenwerking tussen Catherine en Thomas is echter niet zo simpel en zit nog vol verrassingen.

Opvallend Those Who Kill is een remake van het Deense Den som Dræber, daar werd de televisieserie niet opgepakt voor een tweede seizoen vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Waarom wel? Series met een Scandinavische oorsprong zijn aan het opleven in de Verenigde Staten. De laatste jaren worden er meer en meer van deze titels gekocht om verbouwd te worden voor het Amerikaanse publiek. Those Who Kill weet goed de spanning op te bouwen en biedt enkele prachtige schrikmomenten. De pilot is niet geheel voorspelbaar en de chemie tussen detective Catherine en psycholoog Thomas is er één die verder in het seizoen mooi kan uitgroeien.

Waarom niet? De verhaallijn die het seizoen aan elkaar moet binden, werd niet duidelijk genoeg aangekaart in de pilot. Daarentegen kregen we uitgebreid een moordzaak voorgeschoteld, die te snel afgesloten lijkt te zijn. Het acteerwerk van de collega’s van Catherine en Thomas is slecht te noemen, maar dat zou tevens de schuld kunnen zijn van de ongeïnspireerde dialogen die zij moeten voeren. Het hele good cop/bad cop is niet nieuw en zeker niet interessant, en is eigenlijk de grootste afleiding en irritatie tijdens de 45 minuten durende pilot.

Blijven kijken? Ondanks onze interesse in het verdere verloop van de serie kijken wij niet door. De pilot moet iemand als een seriemoordenaar vastgrijpen en niet meer loslaten. Those Who Kill grijpt wel, maar geeft ons helaas te veel mogelijkheden om ook net zo snel weer te ontsnappen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.