Credits: BBC OneCredits: BBC One

The White Queen: miniserie

door • 02/03/2014 • RecensiesReacties (0)551

Cast Rebecca Ferguson, Max Irons, James Frain, Fay Marsay, Amanda Hale, David Oakes en Aneurin Barnard
Genre Drama/geschiedenis
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender BBC One (Verenigd Koninkrijk)
Awards Nominatie Golden Globe voor Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television

Plot De twee adellijke families House of York en House of Lancaster strijden om de Engelse troon. Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), Margaret Beaufort (Amanda Hale) en Anne Neville (Fay Marsay) zijn alle drie op zoek naar macht en willen niets liever dan regeren over Engeland. Om dit waar te maken manipuleren ze heel slinks de machtige mannen, die vervolgens de lichamelijke strijd aangaan.

Memorable quote Elizabeth Woodville: “Do not doubt my courage. I match for any man.”

Opvallend De schrijfster van de serie, Emma Frost, heeft dezelfde naam als een beroemd karakter uit Marvel Comics, die ook bekend staat als The White Queen.

Hoe zit het in elkaar? The White Queen is gebaseerd op de boekenreeks The Cousin’s War van Phillipa Gregory. Waar de boeken de tijd nemen om alles gedetailleerd uit te leggen, is daar in de serie een stuk minder plaats voor. Doordat het tien afleveringen zijn, maar meerdere boeken, worden veel gebeurtenissen verkort of versneld. Voor de één doet dat af aan de kwaliteit van de serie, terwijl de ander zich daar niet zozeer aan ergert.

Waarom wel? De BBC heeft de kijker zeker niet in de steek gelaten. Bij een historisch drama zijn kostuums één van de belangrijkste factoren en daar heeft de BBC zeker aandacht aan besteed. Daarnaast zijn de locaties en de muziek passend bij het verhaal, waardoor wij terug in de tijd gezogen worden. De acteurs zijn goed gecast en brengen de personages echt tot leven. En het is weer eens wat anders om een conflict om de troon uit vrouwelijk oogpunt te bekijken.

Waarom niet? Tien afleveringen zijn net iets te kort om alle verhaallijnen tot in de puntjes uit de leggen. Er worden veel tijdsprongen gemaakt, waardoor je een aflevering vaak nog eens moet kijken om alles te begrijpen. Er gebeurt soms teveel om in één keer te onthouden. Daarbij zitten er ontzettend veel personages in, waarvan sommige met dezelfde naam: zie dat overzicht maar eens helder te krijgen.

Blijven kijken? Een tweede seizoen zal er niet komen, maar dat neemt niet weg dat de eerste reeks het zeker waard is om (opnieuw) te kijken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.