Credits: Ben Cohen / ABCCredits: Ben Cohen / ABC

The Whispers: pilot

door • 02/06/2015 • RecensiesReacties (0)1692

Cast Lily Rabe, Barry Sloane, Milo Ventimiglia, Autumn Reeser, Abby Ryder Fortson, Kristen Connolly en Kylie Rogers
Genre Drama/sciencefiction
Speelduur 42 minuten
Première 1 juni 2015
Zender ABC (Amerika) 13th Street (Nederland)

Plot Een mysterieus iets of iemand gebruikt kinderen in buitenwijken van Washington D.C. om gevaarlijke spelletjes mee te spelen. Als het/hij het jonge meisje Harper (Abby Ryder Fortson) zo ver krijgt om haar moeder (Autumn Reeser) te vermoorden, wordt FBI-kinderspecialist Claire (Lily Rabe) op de zaak gezet. Harper vertelt Claire dat ze instructies kreeg van haar onzichtbare vriend Drill. Claire moet uitzoeken wat Drill nog meer van plan is en hoe hij of het te werk gaat.

Opvallend The Whispers is gebaseerd op een wel heel oud verhaal. Het bovennatuurlijke drama gebruikt ideeën uit het korte verhaal Zero Hour uit de bundel The Illustrated Man van sciencefiction-schrijver Ray Bradbury. Steven Spielberg is één van de uitvoerende producenten van de serie.

Waarom wel? Het verhaal is misschien een beetje gek, maar maakt zeker nieuwsgierig. Wie is Drill? Wat is hij van plan? Wat heeft John Doe met dit alles te maken? Er zijn genoeg vragen opgeroepen in de pilot waar wij zeker de antwoorden op willen. Voorlopig is er wel even genoeg mysterie om ons bezig te houden. Gelukkig is de cast ook degelijk. Het acteerwerk is misschien niet spectaculair, maar er zijn genoeg acteurs die vast en zeker nog mooi spel gaan laten zien. Het is leuk om Lily Rabe (American Horror Story) in een soortgelijk genre te zien, maar in een compleet andere rol en ook met Milo Ventimiglia (Heroes) zijn we altijd blij.

Waarom niet? We zien het zo vaak gebeuren en ook in deze nieuwe sciencefiction-serie gaat het weer mis: te veel willen vertellen in een te korte tijd. Natuurlijk begrijpen wij best dat het verhaal opgezet moet worden in de pilot, maar het kan ook te gek. Creepy kinderen, een verwarde John Doe in het ziekenhuis, volwassenen die affaires met elkaar hebben gehad en een operatie van het ministerie van defensie, het duizelt ons ervan. Er komt zoveel op ons af dat de belangrijke dingen eigenlijk verloren gaan. Daarbij is The Whispers in de pilot sowieso niet al te goed in vertellen, heel veel dingen worden letterlijk gezegd, terwijl ze veel subtieler duidelijk gemaakt kunnen worden. Een eng dochtertje dat nog even tegen haar moeder zegt ‘Daddy doesn’t like us’, terwijl dat ook wel echt uit zijn acties blijkt. Er gebeurt dus een hoop wat eigenlijk overbodig is.

Blijven kijken? We geven The Whispers toch nog een kans. Drill heeft ons nieuwsgierig gemaakt met zijn gefluister en dus kijken we voorlopig door om erachter te komen wat zijn masterplan is.

The Whispers gaat in Nederland op 15 juni om 21.00 uur in première bij 13th Street.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.