Credits: The CWCredits: The CW

The Vampire Diaries: seizoen 4

door • 17/05/2013 • RecensiesReacties (0)375

Cast Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Kat Graham, Candice Accola, Joseph Morgan, Zach Roerig, Matt Davis en Steven R. McQueen
Genre Drama/fantasy/horror
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender The CW (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot Elena (Nina Dobrev) is de nieuwste toevoeging aan de groeiende groep vampiers in Mystic Falls. Dit vergt veel aanpassingsvermogen van zowel haarzelf als van haar vrienden en familie. Vooral Stefan (Paul Wesley) heeft het erg moeilijk met haar transformatie en besluit op zoek te gaan naar een geneesmiddel dat van Elena weer een mens van vlees en bloed zou moeten maken.

Memorable quote Meredith: “Tell me that is not a bomb.”
Damon: “Okay, it’s a kitten. It’s an adorable, exploding kitten.”

Opvallend Het was eigenlijk de bedoeling dat het personage van Joseph Morgan, Klaus, maar voor een korte periode in de serie te zien zou zijn. Doordat het publiek echter zo positief op zijn rol reageerde, besloten de schrijvers hem er in te houden. Klaus en zijn familie zijn in de loop van dit seizoen zelfs dusdanig populair geworden dat ze vanaf september 2013 hun eigen spin-off op The CW krijgen: The Originals.

Hoe zit het in elkaar? De love triangle tussen Elena, Stefan en Damon vormt vanaf dag één van de serie een zeer belangrijk element. Na de kleine hints hier en daar gedurende de voorgaande seizoenen maakt Elena dit seizoen dan toch eindelijk de wissel van Stefan naar Damon. Dit gebeurt niet volledig uit vrije wil wanneer blijkt dat Damon Elena in zijn macht heeft, doordat ze door zijn bloed een vampier is geworden. Mede door dit feit zijn beide broers er op gebrand een bijzonder geneesmiddel te zoeken dat van Elena weer een mens zou moeten maken. Als ze dit weer is, kunnen ze er namelijk voor eens en voor altijd achter komen van wie ze nu echt het meeste houdt.

Waarom wel? The Vampire Diaries neemt zichzelf ten eerste niet al te serieus en past binnen elke verhaallijn altijd wel weer een gezonde dosis humor toe. Het verhaal als geheel zit verder ook goed in elkaar en ze zijn niet bang geregeld nieuwe karakters toe te voegen of juist hier en daar enkele vaste (en geliefde) karakters er uit te schrijven. Dit komt de geloofwaardigheid van het verhaal zeer ten goede. Tot slot is de muziek die in de serie wordt gebruikt ook van uitmuntende kwaliteit en geeft het geheel daarmee zijn eigen karakter.

Waarom niet? Af en toe kan de vertwijfeling van Elena tussen Stefan en Damon ons best een beetje op onze zenuwen werken. Uiteraard is dit een belangrijk aspect binnen het verhaal, maar na al die jaren is het aardig irritant aan het worden. Voordeel van dit seizoen: voor een deel ervan is dit element van het personage tijdelijk weg en in de laatste aflevering maakt ze dan toch eindelijk een keuze tussen de twee.

Blijven kijken? Jazeker! Vooral na de zeer onverwachte onthulling in de laatste aflevering van dit seizoen, kunnen wij niet anders dan de dagen aftellen naar het moment dat de serie in september weer terugkeert. Ook zal het interessant zijn om te zien hoe iedereen reageert wanneer ze er achter komen wie het geneesmiddel uiteindelijk heeft genomen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.