Credits: Barbare Nitke / The CWCredits: Barbare Nitke / The CW

The Tomorrow People: pilot

door • 10/10/2013 • RecensiesReacties (0)581

Cast Robbie Amell, Luke Mitchell, Peyton List, Aaron Yoo, Mark Pellegrino en Madeleine Mantock
Genre Drama/science fiction
Speelduur 42 minuten
Première 10 oktober 2013
Zender The CW (Amerika)

Plot Stephen (Robbie Amell) is een tiener met een groot probleem: hij wordt op rare plekken wakker. Het lukt verschillende specialisten niet om er achter te komen waar dat door komt. Na een confrontatie met The Tomorrow People komt Stephen erachter dat hij één van hen is. Iemand met extra krachten: teleportatie, telekinesis en telepathie. En natuurlijk heeft niet iedereen daar nobele plannen mee.

Opvallend Dit is niet de eerste keer dat The Tomorrow People op tv komt. In de jaren zeventig zond het Britse ITV het als kinderserie uit. In de jaren negentig kwam er een nieuwe versie met een aangepast verhaal. Ook kwam het verhaal uit als comic en als audioboek.

Waarom wel? Een serie met mensen met speciale krachten hebben we vaker gezien, in Heroes bijvoorbeeld, maar in The Tomorrow People hebben de mensen die de krachten hebben allemaal dezelfde krachten. Dat kan interessante gevolgen hebben, zeker als de Tomorrow People zich met elkaar meten. Iets wat in de pilot al flink gebeurt en wat in de rest van de serie waarschijnlijk niet veel anders zal zijn.

Waarom niet? Qua acteerprestaties maakt er niemand echt indruk in de pilot. Wij kijken een serie vaak voor die ene goede acteur of actrice, maar die lijkt er in The Tomorrow People niet echt te zijn. Ook zijn de krachten misschien toch niet speciaal genoeg. Doordat iedereen maar drie kunstjes kan, bestaat het gevaar dat de onderlinge gevechten na een tijdje erg saai en repetitief worden.

Blijven kijken? The Tomorrow People krijgt het voordeel van de twijfel. Het gegeven is interessant genoeg om te blijven kijken, maar met de uitwerking moeten de makers ons nog voor zich zien te winnen. Daar krijgen ze twee of drie afleveringen de tijd voor.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.