Credits: IFCCredits: IFC

The Spoils of Babylon: pilot

door • 15/01/2014 • RecensiesReacties (0)193

Cast Tobey Maguire, Kristen Wiig, Tim Robbins en Will Ferrell
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 9 januari 2014
Zender IFC (Amerika)

Plot Devon (Tobey Maguire) is als weesjongen opgenomen in het huis van Jonas Morehouse (Tim Robbins) en zijn dochter Cynthia (Kristen Wiig). Ze wonen op een boerderij en hebben het financieel niet makkelijk. Jonas heeft zijn hoop gevestigd op het vinden van olie op zijn gebied en na lang wachten vinden ze dat eindelijk. Hierdoor verandert hun leven drastisch en zijn ze in één klap rijk. Devon en Cynthia worden opgevoed als broer en zus, maar worden verliefd op elkaar. Jonas keurt de relatie niet goed en wanneer ze beide volwassen zijn probeert Devon zijn gevoelens opzij te zetten. Voor Cynthia gaat dit echter minder makkelijk.

Opvallend Het is een parodie op verschillende miniseries uit de jaren ’70 en ’80, zoals Rich Man, Poor Man, die vaak gebaseerd waren op bestsellers. De pilot wordt dan ook ingeleid door de fictieve auteur van The Spoils of Babylon: Eric Jonrosh (Will Ferrell).

Waarom wel? Het is een erg grappige serie met aparte karakters, die gespeeld worden door een leuke cast. De acteurs reageren overal heel erg extreem op. Een beetje zoals in foute soaps gebeurt en met name Kristen Wiig is daar erg goed in. Het is lekker absurd, met foute special effects. Het is ook niet geheel wonderbaarlijk dat het team van de populaire website Funny or Die erachter zit.

Waarom niet? De humor is wat flauw en moet je wel liggen. Omdat het een parodie is ziet het er soms wat suf uit, zo worden er speelgoedautootjes gefilmd in plaats van echte auto’s. Het is weliswaar de bedoeling om er goedkoop uit te zien, het had echter wel iets minder gemogen. Na een paar keer is de grap er wel een beetje af.

Blijven kijken? Ja absoluut. Aflevering twee werd direct na de pilot uitgezonden en is ook erg sterk. Daarnaast heeft de serie een hele leuke cast, waarvan met name Tobey Maguire verrassend grappig is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.