Credits: E! EntertainmentCredits: E! Entertainment

The Royals: pilot

door • 20/03/2015 • RecensiesReacties (0)695

Cast Elizabeth Hurley, Vincent Regan, William Moseley, Alexandra Park, Merritt Patterson, Oliver Milburn, Jake Maskall, Lydia Rose Bewley en Hatty Preston
Genre Drama
Speelduur 55 minuten
Première 17 maart 2015
Zender E! (Amerika)

Plot Het leven van de Britse koninklijke familie, met Koningin Helena (Elizabeth Hurley) en Koning Simon (Vincent Regan) op de troon, staat ineens stil wanneer oudste zoon Prins Robert overlijdt tijdens zijn militaire dienst. Iedereen reageert hier op zijn eigen manier op. De rebelse Prinses Eleanor (Alexandra Park) gaat alleen maar meer drugs gebruiken, terwijl Koning Simon (Vincent Regan) een enorm schuldgevoel heeft. Prins Liam (William Moseley) is nu de nieuwe toekomstige koning, maar is meer geïnteresseerd in Ophelia (Merritt Patterson), de dochter van de beveiliger van de koning. Ondertussen probeert Koningin Helena haar verdriet opzij te zetten om het perfecte plaatje van de koninklijke familie in stand te houden.

Opvallend The Royals is de eerste gescripte serie van entertainmentzender E!. Vorig jaar werd het scenario telegelijkertijd met een ander project (Songbyrd) ontwikkeld, maar deze pilot is de enige die besteld werd. Als promo voor de serie verscheen er afgelopen maand een aanstootgevend filmpje op internet, waarbij een vrijwel naakte man uit een raam van het Buckingham Palace klom. De video ging viral, ongeveer een week later werd bekend gemaakt dat het om een publiciteitsstunt voor de serie ging.

Waarom wel? De serie doet ons een beetje denken aan een combinatie van Downton Abbey en Gossip Girl, met een koninklijke twist. Niet alleen door Elizabeth ‘Diana Payne’ Hurley, maar ook door de ontzettend jonge, goedgeklede cast en de overvloed aan feestjes, alcohol en sex. Een kwalitatief sterk drama is het niet, maar het heeft zeker een hoge entertainmentfactor. The Royals is perfect om mee op de bank te hangen na een drukke dag. We zwijmelen weg bij de belachelijk knappe Prins Liam, zijn geïntrigeerd door de rebelse Prinses Eleanor en vinden Koning Simon enorm aandoenlijk. Diezelfde koning wil aan het einde van de pilot ook nog eens een ingrijpende keuze maken en we zijn enorm benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Waarom niet? Helaas verpesten de andere koninklijke familieleden het een beetje voor de rest. Want ondanks dat we fan zijn van de hoofdpersonen, ergeren we ons enorm aan de broer van Koning Simon: Prins Cyrus, en zijn twee nog vervelendere dochters. Realistisch is de serie natuurlijk totaal niet, mannelijk evenmin. De kans is dus groot dat de serie met name aanslaat onder de vrouwen.

Blijven kijken? Ja. Inhoudelijk is het misschien niet de sterkste serie, maar Britse accenten, een knappe prins en Gossip Girl-achtige verbanden: daar houden we wel van. En dat het dan niet heel realistisch is, dat nemen we dan maar voor lief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.