Credits: A&ECredits: A&E

The Returned: pilot

door • 10/03/2015 • RecensiesReacties (0)1821

Cast India Ennenga, Mark Pellegrino, Tandi Wright, Sophie Lowe, Mary Elizabeth Winstead, Mat Vairo, Sandrine Holt, Dylan Kingwell en Jeremy Sisto
Genre Drama/mystery
Speelduur 45 minuten
Première 9 maart 2015
Zender A&E (Amerika)

Plot De levens van de bewoners van een klein dorpje worden verstoord wanneer overledenen na een aantal jaar ineens weer verschijnen. Camille (India Ennenga) overleed vier jaar geleden bij een busongeluk. Onwetend dat ze ooit gestorven is, keert ze terug naar huis, waar ze haar normale leven weer op wil pakken. Alleen ze weet niet dat haar ouders inmiddels gescheiden zijn en haar tweelingzus Lena (Sophie Lowe) nu vier jaar ouder is..

Opvallend The Returned is een adaptatie van het Franse Les Revenants, waarvan de pilot in november 2012 werd uitgezonden. Een serie die op haar beurt weer gebaseerd is op de gelijknamige film (met They Came Back als internationale titel) uit 2004. Les Revenants werd door iedereen bejubeld en won een Emmy Award voor Beste Dramaserie. De verwachtingen voor deze remake liggen dan ook hoog.

Waarom wel? The Returned is bijna een één-op-één remake van Les Revenants. De makers hebben, voor zover we nu hebben kunnen zien, duidelijk geprobeerd om de Franse serie op ieder punt te evenaren (zelfs de acteurs lijken op elkaar!). En dat is zowel een plus- als een minpunt. Omdat het origineel zó goed was, kan er bijna niets misgaan. Hoewel het een adaptatie is, blijft het een bijzonder origineel verhaal. We zeiden het al in de recensie van Les Revenants: het verhaal is realistisch en surrealistisch tegelijk. Het verhaal begint met een busongeluk, waarbij de 16-jarige Camille om het leven komt. Na vier jaar keert zij ineens terug, zonder zich ook maar iets te beseffen van wat er gebeurd is. Het interessante en mooie aan The Returned is dat de focus ligt op hoe de familie reageert op de terugkomst van Camille. Je wilt als kijker niets liever dan, samen met de personages, de onverklaarbare mysteries oplossen. En in de pilot komen al heel wat mysteries aan bod, want Camille blijkt niet de enige ‘teruggekeerde’.

Waarom niet? Eigenlijk is het grootste probleem het feit dat het al eens eerder gedaan is, en het toen toch beter was. Ook hier is gekozen voor een pittoresk dorpje, maar we missen een beetje de duistere sfeer die we in Les Revenants wel zagen. En hoewel de acteurs ook hier een indrukwekkende acteerprestaties leveren, met hier en daar wat uitschieters, ontbreken de betekenisvolle stiltes in het scenario. Wanneer je het origineel gezien hebt, is er niets vernieuwends aan deze serie.

Blijven kijken? Lastig, want wij raden namelijk echt het origineel aan boven deze. Maar wanneer de Franse taal je niet helemaal ligt, is dit zeker een goede vervanger!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.