Credits: The CWCredits: The CW

The Originals: pilot

door • 05/10/2013 • RecensiesReacties (0)459

Cast Joseph Morgan, Claire Holt, Daniel Gillies, Phoebe Tonkin en Charles Michael Davis
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 3 oktober 2013
Zender The CW (Amerika)

Plot Klaus (Joseph Morgan), Rebekah (Claire Holt) en Elijah (Daniel Gillies) zijn de meest gevreesde vampiers. Ze zijn naar New Orleans vertrokken waar Klaus de macht weer wil overnemen van vampier Marcel (Davis). De strijd om macht is niet het enige probleem voor de Mikaelson familie: weerwolf Hayley is zwanger van Klaus’ kind.

Opvallend Hoewel de gehele familie van Engelse oorsprong zou moeten zijn volgens de serie, is er maar één persoon die daadwerkelijk Brits is en ook een Engels accent heeft. Claire Holt komt oorspronkelijk uit Australië en Daniel Gillies is half Nieuw-Zeelands, half Canadees. Alleen Joseph Morgan is geboren en getogen in Engeland.

Waarom wel? Als je fan bent van The Vampire Diaries dan is dit een meer duistere en grauwe spin-off die waarschijnlijk wel in de smaak zal vallen. Maar ook losstaand is het een goede serie met een interessant plot. De personages hebben diepte, zijn prima uitgewerkt en hebben vaak grappige oneliners. Daarnaast ook veel geweld, veel bloed (heel veel bloed!) en knappe heksen.

Waarom niet? Klaus’ liefje in The Vampire Diares, Caroline, is niet aanwezig in deze serie en dat vinden we jammer. De chemie tussen de twee had een leuke toevoeging kunnen zijn om zo Klaus ook van zijn romantische kant te laten zien. We zijn ook een klein beetje klaar met de hele hype rondom de vampiers. Hoe spannend en sexy ze ook zijn in deze serie, hebben we er inmiddels niet te veel van gezien?

Blijven kijken? Absoluut, The Originals is een meer volwassen versie van The Vampire Diaries en komt sterk over. Het heeft nog steeds de bovennatuurlijke spanningen, maar nu met wat flair en jazz van New Orleans.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.