Credits: Justin Lubin / NBCCredits: Justin Lubin / NBC

The Office: seizoen 9

door • 23/05/2013 • RecensiesReacties (0)430

Cast Rainn Wilson, John Krasinksi, Jenna Fischer, Ed Helms en Craig Robinson
Genre Komedie/drama
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 25
Zender NBC (Amerika) Comedy Central (Nederland)
Awards Geen

Plot Andy (Ed Helms) verovert zijn functie als manager weer terug, om het kantoor daarna voor drie maanden te verlaten voor een bootreis. Hij probeert dit geheim te houden voor zijn baas, maar wordt toch ontslagen wanneer zijn baas hoort dat Erin (Ellie Kemper) het met Andy uitmaakt omdat hij drie maanden is weggeweest. Dwights (Rainn Wilson) droom komt uit als hij daarna tot manager wordt gepromoveerd en kan zijn geluk helemaal niet meer op als hij met Angela (Angela Kinsey) trouwt.

Memorable quote Darryl: “I wanted to leave quietly, it seemed dignified. But having Kevin grind up on my front while Erin pretended to hump me from behind, it was a more accurate tribute to my years here. I’m gonna miss these guys.”

Opvallend De serie probeert zijn kijkers echt het idee te geven dat ze naar een documentaire zitten te kijken over het leven van de personen in The Office. De geluidsman wordt dit seizoen zelfs deel van de cast en veel van de acteurs spelen onder hun eigen naam in de serie.

Hoe zit het in elkaar? Een documentairecrew volgt het dagelijkse leven van een groep mensen die met elkaar op een kantoor werkt. Wat de serie zo leuk maakt zijn de bizarre eigenschappen van de collega’s op het kantoor, wat elke aflevering voor hilarische taferelen zorgt. De makers weten een perfecte balans tussen absurditeiten en realisme te vinden door de komische gebeurtenissen op een documentaire-achtige manier te filmen en compleet gestoorde werknemers af te wisselen met serieuzere collega’s, die zich ook verbazen over de idiote situaties op het kantoor.

Waarom wel? Als je deze serie gevolgd hebt, ben je het jezelf meer dan verschuldigd om te zien hoe het afloopt. Vooral liefhebbers van een feelgood-einde kunnen hun hart ophalen bij dit laatste seizoen van The Office. Het is de schrijvers van de serie zoals in elk seizoen ook dit keer weer gelukt om ons hardop voor de televisie te laten lachen om bijvoorbeeld één van de grappen die Jim na negen jaar nog steeds bij Dwight uithaalt.

Waarom niet? Veel fans haakten af nadat hoofdrolspeler Steve Carell, die Michael Scott speelt in de serie, er na zeven seizoenen mee stopte. Michael Scott werd vervangen door nieuwe personages en de bestaande kregen een grotere rol, maar toegegeven moet worden dat het nooit meer zo leuk werd als met Michael. Ook is The Office een typisch geval van hate it or love it. Als je na een paar afleveringen nog niet kan lachen om de typische humor van de serie kan je maar beter snel op zoek gaan naar iets anders.

Blijven kijken? Dit negende seizoen betekent het einde voor The Office, maar voor de echte liefhebbers van de serie is het zeker een aanrader om de twee seizoenen van de Engelse versie van de serie te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.