Credits: Lewis Jacobs / NBCCredits: Lewis Jacobs / NBC

The Night Shift: pilot

door • 30/05/2014 • RecensiesReacties (0)510

Cast Eoin Macken, Jill Flint, Ken Leung, Brendan Fehr, Daniella Alonso, Robert Bailey Jr., Jeananne Goossen, J.R. Lemon en Freddy Rodriguez
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Première 29 mei
Zender NBC (Amerika)

Plot In het San Antonio Ziekenhuis is de nachtdienst compleet anders dan de dagdienst. Die wordt namelijk gerund door een aantal dokters, waarvan het merendeel ervaring opdeed in oorlogsgebieden als Afghanistan. T.C. (Eoin Macken) is daar één van, en hij heeft veel moeite met autoriteit. De relatie met de commerciële directeur Michael (Freddy Rodriguez) loopt dan ook niet heel soepel. Jordan (Jill Flint) werkte altijd overdag, maar wordt nu baas van de nachtploeg. Ondertussen heeft co-assistent Paul (Robert Bailey Jr.) het niet heel makkelijk in deze brute nachten.

Opvallend De serie werd in 2011 al bedacht, maar NBC bestelde de pilot toen niet. Een jaar later kreeg de serie met de naam After Hours toch een kans, en werden de eerste rollen gecast. Het heeft uiteindelijk nog tot zomer 2013 geduurd voordat NBC een heel seizoen bestelde, en ook de naam in The Night Shift veranderde.

Waarom wel? Alweer een ziekenhuisserie, ja dat is wat wij van tevoren ook dachten! Maar The Night Shift blijkt toch wel iets anders te zijn dan series als E.R. en Grey’s Anatomy. Het is net wat meer badass, met een aantal gevechten en een commerciële directeur die de artsen in de weg zit. Het verleden van voormalig oorlogsarts T.C. zorgt voor interessante verhalen, en uiteraard kan ook dit drama niet zonder een liefdesdriehoek.

Waarom niet? Je moet absoluut geen zwakke maag hebben voor deze serie! Naalden worden vrij bruut in armen gestoken, we zien bizarre ongevallen en er is óveral bloed. Het jammere van The Night Shift is dat we met te weinig personages een klik hebben. Ze zijn net niet charismatisch genoeg, net niet grappig genoeg. Onderling lijken ze ook lang niet allemaal chemie te hebben en dat missen we wel echt. Voor nu zijn er maar een stuk of drie personages die we echt leuk vinden, de rest is helaas (nog) niks bijzonders.

Blijven kijken? We zijn nog niet helemaal overtuigd, maar haken ook nog niet af. We gunnen The Night Shift het voordeel van de twijfel en hopen dat het de komende afleveringen wat beter wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.