Credits: HBOCredits: HBO

The Newsroom: seizoen 2

door • 05/11/2014 • RecensiesReacties (0)643

Cast Jeff Daniels, Emily Mortimer, Olivia Munn, John Gallagher Jr., Alison Pill, Dev Patel en Sam Waterston
Genre Drama
Speelduur 60 minuten
Aantal afleveringen 9
Zender HBO (Amerika)
Awards Geen

Plot Het team van News Night werkt aan een verhaal over Operation Genoa. Een operatie die te maken zou hebben met het gebruik van chemische wapens door het Amerikaanse leger. Ondertussen zijn er zoals altijd spanningen tussen Will (Jeff Daniels) en MacKenzie (Emily Mortimer), Jim (John Gallagher Jr.) en Maggie (Alison Pill) en de rest van de redactie.

Memorable quote Will: “You look like you were grown in an environment where it’s dark and damp.”

Opvallend De verlichte status die de verslaggevers van ACN leken te hebben binnen het journalistieke gilde, door hun manier van eerlijk en niet op commercie gericht nieuws verslaan, krijgt een flinke deuk. Het team heeft zware tegenslagen te verwerken, het is interessant om te zien hoe ze hiermee omgaan. Ze hebben dus niet enkel succes. Wat ook bijzonder aan The Newsroom is de af en toe pijnlijke actualiteit, zie bijvoorbeeld het gebruik van chemische wapens in Syrië.

Hoe zit het in elkaar? Iedere aflevering is onderdeel van het grote verhaal, namelijk Operation Genoa. Het startpunt is een korte periode na het uitzenden van het verhaal en het team wordt door advocaten ondervraagd. Er wordt via de flashbacks duidelijk dat er iets verschrikkelijk is misgegaan. Daarnaast speelt vrijwel iedere aflevering ook een ander verhaal. Op de achtergrond speelt bijvoorbeeld de traumatische ervaring die Maggie heeft gehad in Afrika of Jim die verslag doet van de campagne van Mitt Romney.

Waarom wel? Waar moeten we beginnen? Geweldige acteerprestaties, in het bijzonder van Jeff Daniels, Emily Mortimer en de weergaloze Jane Fonda. Een zeer sterk verhaal dat een goede balans heeft tussen drama, humor en het gebruik van waargebeurde nieuwsfeiten. Briljante dialogen die het vakmanschap van maker Aaron Sorkin keer op keer laten blijken. Het is duidelijk dat wij fan zijn.

Waarom niet? Waar de hoogdravende dialogen voor sommigen een reden zijn om te kijken, kunnen deze ook irriteren. Het lijkt of werkelijk niemand bij ACN praat zoals normale mensen dat doen. Ook feministes hebben mogelijk te klagen, de meeste vrouwen in de serie zijn nogal labiel en staan bij het minste of geringste te schreeuwen. Positieve uitzondering is Sloane Sabbith die ongeveer slimmer is dan alle mannen in de serie bij elkaar.

Blijven kijken? Het derde en laatste seizoen begint bijna en met de interessante gebeurtenissen van het laatste jaar en de schrijfkunsten van Sorkin moet ook dat weer zeer vermakelijk worden. Wij zijn en blijven laaiend enthousiast over The Newsroom en kijken nu al uit naar seizoen drie.

Het tweede seizoen van The Newsroom is vanaf 5 november beschikbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.