Credits: NBCCredits: NBC

The New Normal: seizoen 1

door • 02/04/2013 • RecensiesReacties (0)239

Cast Andrew Rannells, Justin Bartha, Georgia King, Bebe Wood, NeNe Leakes, Ellen Barkin en Jayson Blair
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Aantal afleveringen 20
Zender NBC (Amerika)
Awards People’s Choice Award voor Favoriete Nieuwe TV Komedie

Plot Homokoppel Bryan (Andrew Rannells) en David (Justin Bartha) hebben een goed leven in Los Angeles, maar missen één ding: een baby. Ze zoeken een draagmoeder en Goldie Clemmons (Georgia King) biedt zich hiervoor aan. Goldie zelf is net haar normale leventje ontvlucht omdat haar man vreemd ging en ze haar dromen wil waarmaken. Goldie heeft naast een dochter, een gestoorde racistische oma die hun het leven niet makkelijker maakt.

Memorable quote Jane: “It’s like giving peneceline to a Kardashian, too little too late!”

Opvallend Beide producers hebben meegewerkt aan Glee en zijn  homoseksueel, waardoor de hoofdpersonen overtuigend overkomen. Acteur Justin Bartha is zelf niet homoseksueel. Ook opvallend is dat er pas vanaf de vierde aflevering een intro te zien is.

Hoe zit het in elkaar? De serie komt over als een show vol met humor, maar heeft ook een educatieve kant. Het wil mensen, waarschijnlijk vooral de Amerikanen, bewust maken dat ook homokoppels in staat zijn om kinderen op te voeden en dat dit niet gek of vies is. Steeds meer landen staan het toe dat homoseksuele koppels kinderen krijgen en kijken niet meer op van de niet-traditionele gezinsverhoudingen. Het wordt steeds normaler en vandaar ook dat de serie The New Normal genoemd wordt.

Waarom wel? De show is grappig en verfrissend. Ook spelen er wat onbekendere acteurs mee, wat het leuk maakt om naar te kijken. De homorollen worden leuk en niet overdreven neergezet. De show wil je laten inzien dat je je dromen na moet jagen en dat je blij moet zijn met wie je bent. Het weerlegt ook verscheidene vooroordelen.

Waarom niet? Soms is het niet helemaal realistisch, door de overdreven rol van oma Jane en het feit dat Goldie (de draagmoeder) erg close is met de aanstaande vaders. Ook neemt de spanning na enkele afleveringen al wat af.

Blijven kijken? Ja, het aantal verschillende typetjes gecombineerd met de humor en de gebeurtenissen maakt de serie verrassend leuk!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.