Credits: BBCCredits: BBC

The Musketeers: seizoen 1

door • 08/04/2014 • RecensiesReacties (0)899

Cast Luke Pasqualino, Tom Burke, Santiago Cabrera, Ryan Gage, Howard Charles en Peter Capaldi
Genre Drama/geschiedenis
Speelduur 55 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender BBC One (Verenigd Koninkrijk)
Awards Geen

Plot De drie Musketiers Porthos (Howard Charles), Aramis (Santiago Cabrera) en Athos (Tom Burke) zijn getrainde soldaten die vechten voor koning en vaderland. Door een ongelukkig misverstand maken de Musketiers kennis met D’Artagnan (Luke Pasqualino), die niet veel later wordt opgenomen in de groep. Met z’n vieren doen ze er alles aan om Frankrijk en de koning te beschermen tegen al het gevaar van buitenaf. Ondertussen probeert Kardinaal Richelieu (Peter Capaldi) de macht over te nemen door gebruik te maken van de onervarenheid van de jonge koning Lodewijk XIII (Ryan Gage).

Memorable quote Aramis: “He knows the Musketeer motto: every man for himself.”

Opvallend Terwijl de serie zich afspeelt in Parijs, is Parijs nooit overwogen als locatie om de serie op te nemen. Dit omdat de ontwikkeling van de stad in de afgelopen decennia afbreuk doet aan de donkere en gruizige sfeer die Parijs in 1630 uitstraalde. De serie is uiteindelijk gefilmd in Tsjechië.

Hoe zit het in elkaar? Zoals de titel al doet vermoeden is The Musketeers gebaseerd op het bekende boek van Alexandre Dumas: De Drie Musketiers. Alle karakters die we daarin tegenkomen, zien we ook terug in de serie. De hoofdlijn in het boek, Kardinaal Richelieu die gebruik maakt van de onervaren Koning Lodewijk XIII om zo zijn macht in het land te vergroten, is ook de rode draad van de serie, met daaromheen kleinere verhaallijnen om de actie te vergroten en de personages beter te kunnen uitwerken.

Waarom wel? Op het acteerwerk in The Musketeers is niets aan te merken. De acteurs zetten hun personage op een fantastische manier neer en hebben geen moeite om ons de spanning, wrijving of vriendschap tussen karakters te laten voelen. Na één aflevering sluiten wij ze al stuk voor stuk in ons hart. Het script zit vol met een heerlijke afwisseling van serieuze conversaties en humor. En zoals we gewend zijn van de BBC zijn de kostuums perfect: alleen voor zo’n stoer Musketeer-kostuum zouden we al blijven kijken.

Waarom niet? The Musketeers neemt weinig risico; misschien omdat je met één misstap fans van het welbekende verhaal wegjaagt. Of omdat ze een zo groot mogelijk publiek aan willen spreken. Plots worden niet tot in de puntjes uitgewerkt en blijven erg voorspelbaar en laag bij de grond. Geen enkele aflevering stijgt écht boven onze verwachtingen uit.

Blijven kijken? Stevige actie, afgewisseld met een goede dosis humor maakt The Musketeers een fijne serie voor de zondagavond. Wij gaan dan ook zeker kijken naar het tweede seizoen, dat voor 2015 is aangekondigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.